Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

2 gula lökar, finrivna
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 ägg
2,5 dl gräddfil eller liknande
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk konc. kalvfond
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 tsk salladskrydda
1 msk japansk soja (tex Tamari)
1200 gr. nötfärs

Barbequesås:

Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås (gärna med mindre socker)
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 msk honung eller fibersirap
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
ev 1/2 msk liquid smoke (kan ersättas med paprikapulver smoked)

Fyllning:
2 á 125 g mozzarellabollar
68 st soltorkade tomater, grovhackad
1/2 kruka basilikablad, grovhackad


Instruktioner

Börja med barbequesåsen:
Finhacka lök och vitlök.
Fräs dem mjuka i lite smör i stekpanna.
Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.
Blanda ihop ingredienser till limpan, överarbeta inte.
Lägg i crockpot och forma en urgröpning i mitten och fördela skivad mozzarella, hackade soltorkade tomater och basilika där. Vänd upp sidorna och forma en limpa. Häll barbequesåsen över och sätt crockpot på LÅG i 6 timmar.