Ingredienser
- 12 jordärtskockor
- olivolja
- salt, peppar, valfria kryddor
- 1 kilo kycklingfiléer
- 60 gram italiensk lufttorkad salami
- 4 msk riven parmesan
- 1 msk olivola
- salt, svartpeppar
- 1 kruka basilika
- 1 burk körsbärstomater (400 g)
- 6–8 tjocka skivor mozzarella
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r varmluft.
- Skölj och skrubba jordärtskockorna ordentligt.
- Halvera dem och lägg i bakpappersklädd form.
- Pensla med olivolja och krydda.
- Sätt in kockorna i ugnen, de ska vara inne ca 40 minuter. Kycklingen sätts in efter 20 minuter.
- Putsa kycklingfiléerna och stek dem gärna hastigt i panna så de får lite färg (jag missade detta igår, men rekommenderas)
- Under tiden blanda hackad basilika, riven parmesan, olivolja och strimlad salami.
- Lägg kycklingfiléerna i smord ugnsform och skåra dem på längden, nästan ända ner.
- Fyll med salamiröran.
- Sätt in i ugnen tillsammans med jordärtskockorna efter 20 minuter.
- Låt stå inne i ca 20 minuter sedan fördelas tomaterna i en sträng över kycklingarna och toppa med skivad mozzarella. Ställ in i avstängd ugn i några minuter tills mozzarella smält lite.
- Toppa med strimlad basilika och servera!
Notering
- Gott till: fetaost, oliver och grönsaker och kanske någon god sås!
- Förberedelsetid: 20
- Tillagningstid: 40
Näringsinnehåll
- Portioner: 6