7,5K
Jag hade den här goda kryddan på! Smaskens!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm…….!
Kycklingfiléer som fyllts med hackad basilika, parmesan, olivolja och italiensk lufttorkad salami… slurp!
…..som efter ugnen toppas med inlagda körsbärstomater och krämig mozzarella.
…sedan är det bara att sätta sig ner och NJUTA!
Skriv ut
– Mamma, maten i går var så god! Jag hoppas vi äter det snart igen!
Under hela middagen igår satt min 10-åring och lovordade maten och det hör inte till vanligheterna.
Jag kan bara hålla med! Detta var så gott och det äter vi snart igen!
Jag plockade på mig små jordärtskockor i affären i går, det är ju så gott!
Jordärtskocka innehåller ca hälften så mycket kolhydrater som potatis och är väldigt kalciumrikt!
Pensla på olivolja och krydda med favoritkryddan och så skjuts in i ugnen!
Jag hade den här goda kryddan på! Smaskens!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm…….!
Kycklingfiléer som fyllts med hackad basilika, parmesan, olivolja och italiensk lufttorkad salami… slurp!
…..som efter ugnen toppas med inlagda körsbärstomater och krämig mozzarella.
…sedan är det bara att sätta sig ner och NJUTA!
Skriv ut
Italiensk fylld kyckling med mozarella
- Totaltid: 60
Ingredienser
- 12 jordärtskockor
- olivolja
- salt, peppar, valfria kryddor
- 1 kilo kycklingfiléer
- 60 gram italiensk lufttorkad salami
- 4 msk riven parmesan
- 1 msk olivola
- salt, svartpeppar
- 1 kruka basilika
- 1 burk körsbärstomater (400 g)
- 6–8 tjocka skivor mozzarella
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r varmluft.
- Skölj och skrubba jordärtskockorna ordentligt.
- Halvera dem och lägg i bakpappersklädd form.
- Pensla med olivolja och krydda.
- Sätt in kockorna i ugnen, de ska vara inne ca 40 minuter. Kycklingen sätts in efter 20 minuter.
- Putsa kycklingfiléerna och stek dem gärna hastigt i panna så de får lite färg (jag missade detta igår, men rekommenderas)
- Under tiden blanda hackad basilika, riven parmesan, olivolja och strimlad salami.
- Lägg kycklingfiléerna i smord ugnsform och skåra dem på längden, nästan ända ner.
- Fyll med salamiröran.
- Sätt in i ugnen tillsammans med jordärtskockorna efter 20 minuter.
- Låt stå inne i ca 20 minuter sedan fördelas tomaterna i en sträng över kycklingarna och toppa med skivad mozzarella. Ställ in i avstängd ugn i några minuter tills mozzarella smält lite.
- Toppa med strimlad basilika och servera!
Notering
- Gott till: fetaost, oliver och grönsaker och kanske någon god sås!
- Förberedelsetid: 20
- Tillagningstid: 40
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
11 kommentarer
Tack för gott recept. Min syster tillika din gamla klasskompis njöt av maten.
Eva-Lotta, Martina och Berit
Tips på sås om man vill ha lite rotfrukter till:)?
*erika
Detta får bli fredagens kyckling. Sååå gott det ser ut! En fråga bara – det står i bildtexten att det är inlagda körsbärstomater. Är det så eller är det körsbärstomater på burk typ Mutti?? Så uppfattar jag det i själva receptet. Bara så jag inte gör fel 😉
Yes! =) Stämmer bra! Smaklig spis!
Tack! Vet inte vad vi skulle göra utan din blogg och alla dina supergoda recept 🙂 Du är så duktig!
Oh, ser helt fantastiskt gott ut. Riktigt fin sida du har 🙂
Tack!!
Kära du! ♥ Hittade det på google med det var inte din sida… Visste inte att det var ditt från början. Har länkat till dig på LCHF semlorna nu. 😉 Hoppas allt är bra! Du har så himla fina bilder, inte klokt!
KRAM
Ingen fara Nina, snällt du lade till en länk! Jag gick in på din sida för att länka till dig i inlägget som snart kommer! Det var du som tipsade på insta om keso med varm banan! LYCKOTRÄFF! KRAM
Jordärtskocka… Är det det som smakar lite åt oliver-hållet?
Gillar verkligen det här sättet med recpet. Enkelt att skriva ut, och enkelt att spara. Mycket uppskattat från mitt håll! 🙂
Men va fiffigt med ”nya receptkorten”! Skrev just ut dagens, tack för det!
Den här goda kycklingen får det bli i helgen.
Kramen