9,7K
Du behöver:
1 ägg
100 g finriven parmesan / pecorino
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk italiensk salladskrydda
1 mozzarella i bit (det blir över!)
ev. lite kryddor efter smak
Rapsolja att fritera i *
Skär mozzarellan i 1 x 1 cm, ca 10 cm långa.
Vispa ägget med lite salt och peppar
Blanda parmesan, kokosmjöl med vitlökspulver och italiensk salladskrydda
Doppa först i uppvispat ägg, sedan i parmesanblandningen och upprepa igen för dubbelpanering.
Lägg på skärbräda och när alla sticksen är klara, rulla dem mellan händerna så att paneringen sätter sig!
Lägg i form och frys in i ca 30-60 minuter.
Har du ingen fritös så går det minst lika bra att hälla oljan i en kastrull och hetta upp. Oljan ska vara het, 190 grader minst!
Fritera tills paneringen är gyllenbrun.
Låt sedan rinna av på hushållspapper.
Fääääääääärdigt!!!
Jag gjorde en dipsås av tomatsås, majonnäs och barbequesås. Välj den dipsås du tycker blir godast!
Omnomnom! Synd det inte blev några kvar till Daniel haha! Jag får göra ny laddning till honom!
Krämig mozzarella… MUMS!
*Den bästa frityroljan är kokosolja utan smak men det är ju inte billigt så jag anser att rapsolja fungerar också.
Fritera INTE i solrosolja eller dylikt, en riktigt dålig olja full med omega 6.
Jag älskar mozzarella sticks! Ja allt som är friterat egentligen, hehe 😉
Chili Cheese Pops är en annan favvo!
Men om man nu vill äta glutenfritt och lågkolhydrat så är den vanliga brödpaneringen ingen superhit, men vet ni!? Det går lika bra att panera med parmesan och kokosmjöl!
Du behöver:
1 ägg
100 g finriven parmesan / pecorino
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk italiensk salladskrydda
1 mozzarella i bit (det blir över!)
ev. lite kryddor efter smak
Rapsolja att fritera i *
Skär mozzarellan i 1 x 1 cm, ca 10 cm långa.
Vispa ägget med lite salt och peppar
Blanda parmesan, kokosmjöl med vitlökspulver och italiensk salladskrydda
Doppa först i uppvispat ägg, sedan i parmesanblandningen och upprepa igen för dubbelpanering.
Lägg på skärbräda och när alla sticksen är klara, rulla dem mellan händerna så att paneringen sätter sig!
Lägg i form och frys in i ca 30-60 minuter.
Har du ingen fritös så går det minst lika bra att hälla oljan i en kastrull och hetta upp. Oljan ska vara het, 190 grader minst!
Fritera tills paneringen är gyllenbrun.
Låt sedan rinna av på hushållspapper.
Fääääääääärdigt!!!
Jag gjorde en dipsås av tomatsås, majonnäs och barbequesås. Välj den dipsås du tycker blir godast!
Omnomnom! Synd det inte blev några kvar till Daniel haha! Jag får göra ny laddning till honom!
Krämig mozzarella… MUMS!
*Den bästa frityroljan är kokosolja utan smak men det är ju inte billigt så jag anser att rapsolja fungerar också.
Fritera INTE i solrosolja eller dylikt, en riktigt dålig olja full med omega 6.
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
47 kommentarer
Vet du hur mycket kcal de blir per stick ? ❤️
Nej men du kan lägga in ingredienserna på tex kostbevakningen.se 🙂
Mina sticks står i frysen nu i väntan på att hamna i en kastrull med olja, och nu läser jag att det var fel mozarella. Nåja, jag får prova ändå, och sedan får jag prova en gång till med rätt sort. Jag återkommer.
Inte för att jag räknade med något fullgott resultat vid första försöket, och några sprack och rann ut i kastrullen, men flera höll ihop. Gott var det hur som helst.
Tack för feedback Gunnar!
De blev supersmarriga, men inte lika runda och snygga som dina. Våra blev platta och lite ost rann ut i fritösen – vad kan vi ha gjort för fel?
Köpte du typ galbani eller michelangelo i bit? dvs inte rund mozzarella?
Hej Åse!
Funderar på att göra detta som snacks på nyårsfesten men var köper man mozzarella i bit som är hård?
Du har bl.a. Eldorados men även galbanis funkar! Det är de de större du ska känna på, dvs inte kulorna a 125 g utan 500 g blocken. På en del ställen finns mozzarellastavar! Dessa är perfekta!
Tack snälla! Ska blir spännande att prova 🙂
Provade göra detta nu ikväll efter att jag inspirerats utav dig, det blev totalt fiasko. Mozarellan kladdade ihop, äggen blöttnade upp parmesanen så fick slänga alltihop. Vore evigt tacksam ifall du kunde göra en utförligare beskrivning på hur man ska göra för att lyckas då denna beskrivning var värdelös och fick mig att ordagrant slänga bort nästan 200kr i sopkorgen.. Kan verkligen inte vara så att man ska doppa i hela ostbiten i ägg för när jag gjorde det vart det bara en ägg/oströra, det föll isär och gick inte att forma till några sticks… Att man sedan ska få i skiten helt i en fritös utan att det faller isär, nä jag förstår inte. Du måste ha köpt dina sticks på max för att kunna skryta…
Mvh/ Missnöjd tant som slängt bort massa pengar pga dig!!!
Jag uppskattar inte att bli kallad lögnare och att du misslyckades med receptet kan ha berott på många olika anledningar. Givetvis tråkigt för din del men din kommentar gör inte direkt att jag vill lägga ner någon tid på att skriva ner en utförligare beskrivning till din fördel.
Mozzarellan i hel bit är ju jättehård! Hårdare än mozzarella i kula, hur kan det ha blivit en oströra som föll sönder?
Otroligt vad lätt det är att häva ur sig vidrigheter på nätet, bra svar från dig Åsa! Ikväll ska vi testa dessa sticks. Ska t.o.m. köpa en fritös för ändamålet så om vi misslyckas återkommer jag med skadeståndskrav??
Haha!! Gulledu! Glöm inte köpa hård mozzarella så du inte använder riven som jag misstänkte damen här i fråga gjort ?
Det blev jättebra och mumsigt, men jag skulle nog ha friterat en lite längre stund eller gjort lite mindre bitar. De hade knappt smält inuti så de rann inte. Men det beror ju knappast på receptet. Tack Åse och inte Åsa som mobilen ville döpa dig till?
Rackarns, men hellre det än att de föll sönder ? Ta och fritera lite längre nästa gång på kanske lite mindre värme så de inte bränns?
Jag är van vid att få heta Åsa haha!
osten skulle ju skäras i sticks FÖRST, sen skulle dessa sticks dubbelpaneras, sen skulle de in i frysen minst 2 timmar INNAN fritering och det måste vara HET olja.
slänger man ner en hel 500 grams bit blir det självklart kajk och är oljan inte tillräckligt het=åxå kajk plus moms om man öht inte följer receptets alla steg..
Hej! Vilken mozzarella använder du dig utav? Jag har bara sett dem som är runda (svårt att få dem 10 cm långa då).
Tacksam för svar! 🙂
Hej Åsa!
Hur gör du dina chili Cheese?
Så sugen på att prova göra själv!
Jag har inget recept på dem, jag skrev bara att jag gillar dem! =)
Tycker du att risentas müsli med kokos o hasselnöt är ok med lchf? Den har 16 g kolhydrater per 100g Jag försöker att variera min frukost och känner att jag blir mätt längst om jag får i mig nötter och bär med yoghurt ist för en äggmacka med misslyckad brödbotten( aldrig lyckats med dina recept, får bröden att bli svampiga i texturen
HejÅse! Har endast ätit dessa godingar i Spanien och älskar dem. Nu undrar jag om man ska dubbelpanera i ägget och parmesanosten. Kanske för att man ska få ett tjockt lager runt om? Du skrev upprepa. Måste också säga tack för härliga recept.
Hej! Ja upprepa betyder dubbelpanering 😉 Hoppas du gillar! :))
Måste prova
Sticks mozzarellan? Aj det gör ju ont 😉
Måste prova!
Wow, vill ha!
Men så gott det låter. Älskar friterat men tycker oftast det är svårt att få det att fästa och bli krispigt.
Kan man inte fritera dom i en actifry med kokosfett?
Men oj så gott det ser ut. Jag precis som du är svag för allt friterat och krispigt.
Detta måste jag testa till helgen.
Tack för dina underbara recept här på bloggen. Jag styr familjens veckomatsedlar efter dina fina recept.
Lisette
Måste prova dem!!
Var hittade du receptet på jordnötssås?
Här finns det:
https://56kilo.se/kycklingspett-jordnotssas/
Helt underbart gott!
Jag hade paprika, lök och böngroddar i som grönsaker!
Mats Westin vill jag ha som fredagsgodis!
Gunilla Palmgren
Det här måste vi testa Fredrik Sahlin
Det verkar vara jättegott!
Åhh vad gott
Omg! Love
Men åååå vad gott!
Tror du man måste vända dem i ägg för att få,parmesanen att fastna. Tål inte det, har du nåt annat förslag kanske…?
Nej dessvärre :/
Det här ska jag prova! Borde ju också fungera med haloumi 🙂
Camilla Andersson
MÅSTE testad!!
Testas
Ooooh fredagsmyyys
Hej!
Det där ser ju såååå gott ut. Måste bara fråga dig om hur du gjort permesanen, är den grov riven eller hur har du gjort?:)
Tack för en super bra blogg och helt fantastiska böcker!!