Ingredienser
- 500 g grön sparris
- 1 gul lök
- 3 dl sparrisspad
- 1 kycklingbuljongtärning
- 3 dl grädde
- ½ paket bacon
- Ev lite salt och vitpeppar
- 1 dl mousserande vin
Instruktioner
- Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre
- delen. Skär sparrisen i centimeterstora bitar.
- Spara några toppar till serveringen.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten (cirka fyra deciliter
- vatten) i två-tre minuter. Häll av vattnet
- men spara tre deciliter sparrisspad.
- Fräs finhackad lök i lite smör eller i kokosfett
- utan smak och rör ner sparrisen. Häll på
- sparrisspad, buljongtärning och grädde. Låt
- allt sjuda i cirka 10 minuter under lock. Ta bort
- från plattan och mixa slät. Knaperstek baconet
- under tiden.
- Häll i det mousserande vinet strax före servering.
- Servera med lite smulad bacon med och
- sparristoppar.