Ingredienser
- 6 ägg
- 2 dl riven zucchini
- 2 dl riven morot
- 1 dl kokosmjöl (Aman Prama)
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl chiafrön
- 1/2 dl solroskärnor eller andra frön
- 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk havssalt
- ev brödkryddor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa äggen luftiga..
- Riv Zucchinin och morötterna. Vispa upp äggen och vispa sedan ner dem i smeten.
- Blanda de torra ingredienserna och blanda ner med äggen/grönsakerna. Låt stå ett tag för att svälla.
- Smörj en liten brödform och lägg ett bakplåtspapper i. Fördela degen i den och strö vallmofrön ovanpå.
- Grädda i ca 40 minuter, håll koll så inte brödet bränns. Känn gärna efter med sticka så brödet är genomgräddat. Låt svalna helt innan det skärs upp.
Notering
- Per skiva: 164 kcal, 9 g protein, 3.5 g kolhydrater, 11 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 10