7,7K
Skriv ut
I dag bakade jag lite nytt bröd, insåg att det var tomt i frysen och hade både zucchini och morötter liggandes men ingen keso, så det blev helt enkelt en omarbetning av kesobrödet, utan keso! =)
Helt mejerifritt, inte fy skam det!
Man kan nog forma små baguetter av detta brödet eller bullar.
Riktigt gott blev det och nog perfekt till en tallrik blomkålssoppa!
Skriv ut
Morot- och zucchinibröd LCHF
Ingredienser
- 6 ägg
- 2 dl riven zucchini
- 2 dl riven morot
- 1 dl kokosmjöl (Aman Prama)
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl chiafrön
- 1/2 dl solroskärnor eller andra frön
- 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk havssalt
- ev brödkryddor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa äggen luftiga..
- Riv Zucchinin och morötterna. Vispa upp äggen och vispa sedan ner dem i smeten.
- Blanda de torra ingredienserna och blanda ner med äggen/grönsakerna. Låt stå ett tag för att svälla.
- Smörj en liten brödform och lägg ett bakplåtspapper i. Fördela degen i den och strö vallmofrön ovanpå.
- Grädda i ca 40 minuter, håll koll så inte brödet bränns. Känn gärna efter med sticka så brödet är genomgräddat. Låt svalna helt innan det skärs upp.
Notering
- Per skiva: 164 kcal, 9 g protein, 3.5 g kolhydrater, 11 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 10
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
15 kommentarer
jag älskar smaken på det här brödet men som vanligt med lchf bröd är jag inte förtjust i konsistensen!!Liknar alldeles för mycket sockerkaka!MEN jagskar tunna skivor och gjorde skorpor av dem i ugnen!Och vad fantastiskt det blev!Vilket tuggmotstånd!
Kanon gott
Blev väldigt degiga med bara 30 min i ugnen så lite längre tid behövs men dom blev goda ändå
Det skiljer nog från ugn till ugn. Prova gärna med sticka!
Bara att baka Johan
Dina två böcker ligger hemma och väntar på mig. Är så taggad.
Ha en fin dag!
Mvh Åsa
Hej Åse!
Jag har nyligen kommit igång med att äta enligt LCHF och har hittills gått ner 4 kilo!:)
Saken är att jag har haft problem med gallsten och får ont när jag äter ägg:( tycker därför det är svårt med frukost. Äter oftast avokado med majonnäs men det kommer jag säkert tröttna på så småningom;)
Har du bra tips på frukost om man vill hålla sig strikt och undvika yoghurt etc?
Vh Therese
Finns ju många lågkolhydratbröd som är väldigt låga i kolhydrater, annars tex fet fisk i alla möjliga skepnader med lite räksallad och avokado tex eller ost och skinkrullar.
Oj om det ändå inte skulle va kokosnötsmjöl! Sån bismak tycker jag.. Men det finns ju många andra recept hos Åse som är fantastiska!
Byt ut mot mandelsmör! Öka mängden bara 🙂
Tack åse!
Ser fantastiskt gott ut, och alltid lika fina bilder! Behöver själv baka lite bröd känner jag…
Va påhittig du är 🙂 Ska testas!
kul! det här ska jag baka 🙂