Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Möra kotletter i mustig gräddig skysås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

6 fläskkotletter utan ben, putsade
2 msk mörk fibersirap, eller farin eller sirap
1 tsk salt
1 tsk svart peppar
1 tsk paprikapulver, rökt (viktigt!)
1 tsk lökpulver
smör att steka i
2 gula lökar, finhackade
3 hela vitlöksklyftor, finhackade
2,5 dl vatten
1 oxbuljong, tärning eller motsvarande fond
½ msk Worcestershiresås
Valfritt: 250 g stekta champinjoner
Sås:
3 dl syrad grädde
2 msk soja
salt, peppar


Instruktioner

Stek de putsade kotletterna ca 1-2 minuter på varje sida. Lägg upp på fat och spara skyn.
I samma stekpanna stek lök och vitlök.
Lägg ner kotletterna och lökfräset, vatten, buljong/fond, worchestershiresås.
Kör i Crockpot express I 15 minuter sedan 15 minuter naturligt utsläpp, alternativt 60-90 minuter i gryta under lock, eller 4-5 minuter på LÅG i vanlig Crockpot.
När tiden är ute och köttet är så mört som man vill ha det, ta upp köttet och vispa ner syrad grädde (eller crème fraîche + grädde) och soja. Koka ihop på låg värme tills såsen tjocknat.
Servera med valfritt tillbehör. Gör eventuellt en champinjonsås av såsen genom att röra ner stekta champinjoner.