Ingredienser
1,5 kg kycklinglårfiléer
salt, peppar
1 gul lök ,finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
2–3 msk kinesisk soja (öka mängde för japansk)
1 msk tomatpuré
1/2 dl sweet chili (kan uteslutas men ger god smak)
1-2 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar (mortla den)
3 msk konc. kalvfond
ev 1 tesked majsstärkelse i såsen för att hjälpa till att binda vätskorna.
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr
Hetta upp en stekpanna (inget matfett) och stek kycklinglårfiléerna på båda sidorna tills de fått fin färg. Salta och peppra lite på varje sida.
Lägg över i ugnsform. I samma panna, lägg ner lök och vitlök och låt fräsa mjuka de ska bara få lite färg och mjukna.
Rör ner creme fraiche och grädde. Värm sakta upp och blanda ordentligt. Rör sedan ner soja, tomatpuré, dijonsenap, mortlad grönpeppar och kalvfond. Börja med mindre mängd senap, soja och peppar tills just era preferenser stämmer.
Häll över kycklingen och sätt in i ugnen i 45 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.