Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mjuk pepparkaka utan vetemjöl och socker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 9 betyg

Ingredienser

4 ägg
1,75 dl sötning typ Nick’s Use like Sugar (motsvarar 1,75 dl socker )
75 g smör
3/4 dl filmjölk eller gräddfil
1 dl Aman prana kokosmjöl 
1 dl mandelmjöl
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
12 msk pepparkakskryddor
1 nypa salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 gr vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Lägg ett bakplåtspapper i en liten avlång sockerkakksform (1 liter) och häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna under duk.