Ingredienser
- 4 ägg
- Sötning med sötma motsvarande ca 75 gram socker (jag tog 3/4 dl ica stevia strö)
- 2,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl aman prana kokosmjöl
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1,5 dl fin kakao
- 2 tsk bakpulver
- 100 gram turkisk yoghurt
- 50 g smält smör
Glasyr
- 2 dl vispgrädde
- 200 gr. mörk eller ljus choklad
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.ader vanlig ugn eller 160 grader varmluft.
- Vispa äggen tillsammans med sötning. Vispa ner turkiska yoghurten och smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Smörj en ca 20 cm rund form med löstagbar botten och häll i smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Koka upp grädden och ta bort från plattan, rör ner chokladen tills den smält. Rör ner vaniljen.
- Ställ kallt i kylskåpet i ca 1 timme, rör i den emellanåt.
- Bred glasyren över kakan och låt kakan sedan stelna i kylskåp.
Näringsinnehåll
- Portioner: 12