Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mjuk chokladkaka med glasyr LCHF, Glutenfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • Sötning med sötma motsvarande ca 75 gram socker (jag tog 3/4 dl ica stevia strö)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl aman prana kokosmjöl
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1,5 dl fin kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 gram turkisk yoghurt
  • 50 g smält smör

Glasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 gr. mörk eller ljus choklad
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.ader vanlig ugn eller 160 grader varmluft.
  2. Vispa äggen tillsammans med sötning. Vispa ner turkiska yoghurten och smöret.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Smörj en ca 20 cm rund form med löstagbar botten och häll i smeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Koka upp grädden och ta bort från plattan, rör ner chokladen tills den smält. Rör ner vaniljen.
  7. Ställ kallt i kylskåpet i ca 1 timme, rör i den emellanåt.
  8. Bred glasyren över kakan och låt kakan sedan stelna i kylskåp.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12