Hej på er!
Kikar in en snabbis för att tipsa om de här pannbiffarna! Numer så gör jag alltid så här! SLURP!
De blir SÅ saftiga! Vill ni inte ha blandfärs så rekommenderar jag kalvfärs.
Servera med valfritt tillbehör!
Jag älskar att servera dem med ärtor, gräddsås eller skirat smör, lingon och gärna puré av tex palsternacka, rotselleri eller liknande.
Kokt potatis är ju också alltid gott eller varför inte rostad brysselkål?
Mina godaste pannbiffar
- Portioner: 6-8
Ingredienser
2 dl grädde (går bra med mjölk också)
1,5 dl havregryn
1 kg blandfärs
1 silverlök, finriven
2 ägg
4 krm Peppar
4 msk kalvfond
2 msk dijonsenap
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Rör ihop grädde och havregryn och låt stå i 10 minuter.
Rör sedan ihop med övriga ingredienser, det ska bara röras ihop – inte mer än så, då blir färsen seg.
Stek sedan biffarna i rikligt med smör på medelstark värme. Vänd när de fått fin färg.
Låt sedan stekas klart i ugnen i en ugnsform i ca 10 min. (Innertemperatur 70 gr)
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Tack Åse !
Har gjort detta recept flera gånger och alltid lika uppskattat !
Inget extra salt !
Förra gången blev det 48 stycken.
Nu gjorde jag en extra sats till barn och barnbarn när de är här och det blev bara över trettio ( men de var större )( in i frysen till hamburgare eller potatis med biff )
MVH Inger
Åh åh åh! Precis gjort dina pannbiffar! Hade potatis, stekt lök, skysås, morötter och ärter till! Oh vad goda de var! Riktigt gott recept! Stort tack!
Jag älskar husmanskost!
Jag brukar experimentera lite med ”cross over” influencer från utomeuropeiska länder också.
Ditt recept gör mig inte besviken
Tack för fin feedback!
Jag vill gärna ha både gräddsås och lingon till mina pannbiffar. Men ärtor är gott det också.
Hur länge har du pannbiffarna i ugnen?
Har uppdaterat inlägget med tid 🙂