COBBSALLAD / COB SALAD

av Åse

Skön lillörda’ på er!

Denna salladen tycker jag ni ska prova ASAP!
Det är min absoluta favoritsallad och innehåller typ ALLA mina favoriter!
Körsbärstomater, bacon, saftig grillad kyckling, hackat ägg, avokado och en himmelakt go ddressing! Igår lade jag även till lite svarta oliver.
SLURP!

Här har jag gjort salladen med lax, supergott det också!

Här kommer båda recepten!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cobbsallad med Lax


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 portionsbitar laxfilé
1 kokt ägg
2 stekta baconskivor
6 romanticatomater
1 avokado
100 g roquefortost
Bladgrönsaker (tex spenat blandat med annat)

lime- och korianderdressing:

1 lime
2 msk olivolja
2 msk hackad koriander
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar


Instruktioner

Mixa dressingen  med stavmixer, för krämig dressing blanda ner lite grekisk yoghurt.
Stek laxen på hög värme med citronpeppar, 2-2,5 min på varje sida.
Koka äggen (6-7 minuter)
Montera allt på tallrikar och ringla dressingen över grönsaker och laxen.

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cobbsallad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Description

En underbar och mättande sallad som påminner om caesarsallad!


Ingredienser

2 kycklingfiléer
2 msk tamarisoja
Grillkrydda eller salt/peppar
1 paket bacon
1 romansalladshuvud, stammen bortskuren eller två nävar maché
8 körsbärstomater, halverade
2 kokta ägg, tärnade
2 avokador, tärnade,
140 g ädelost, smulad
2 salladslökar, skivade

Dressing
1 dl majonnäs
lite vatten
1 tsk dijonsenap
1/2 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk worchestershire sauce (obs ej glutenfri!)
salt, svartpeppar


Notering

Sätt ugnen på 200 gr.
Salta och peppra kycklingfilén, pensla med soja och grilla i ugn i ca 25 minuter. Låt vila i bakplåtspapper i 10 minuter innan kycklingen skärs upp och tärnas.
Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt.
Gör dressingen, späd med vatten till rätt konsistens.
Lägg upp allt på tallrik och ringla dressingen över.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎

 

8 kommentarer

Lena.B 11 februari, 2020 - 14:36

Har gjort detta receptet så många gånger nu, så underbart gott! Tack snälla för detta receptet. <3

Svara
Jenny Johansson 11 september, 2019 - 16:43

Ser väldigt gott ut. 😊 jag äter inget kött, men det kan man ju lätt byta ut mot något annat.

Svara
Åse 11 september, 2019 - 16:44

Javisst! 😊

Svara
Jenny Johansson 11 september, 2019 - 16:53

Såg din fina Instagram😍Vilka bilder🙌✨

Svara
Åse 11 september, 2019 - 16:53

Vad snällt, tack! 🧡💫

Svara
Åse 11 september, 2019 - 13:05

Hej!

Nej äkta svarta oliver är inte färgade 🙂 bara sådana billiga, typ eldorados, Coop extra.
Grekiska kalamta oliver är okolorerade och dessutom ursprungsbeskyddade.
Bara för de är gröna innebär inte att de är bra 🙂

Svara
Eva 11 september, 2019 - 13:11

Tack för svar👍 Ok va bra då vet jag. Köper alltid av bra kvalitet av dom gröna.

Svara
Åse 11 september, 2019 - 13:44

Härligt! Oliver är ju så gott! ⭐️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.