Min 1:a maj och Nytt i köket

av Åse

Innehåller annonslänkar till Kökets favoriter

I dag känns det som måndag!
Men i morgon är det ju freeeeedag 🤣

Fler som är förvirrade nu när det är så många helgdagar?

Nu blommar vårt äppelträd, ljuvligt visst!? 🌸🍎

I går så kom syrran med familj över och vi körde grill, såååå gott!
Fläskfilén hade legat marinerade i soja, olivolja,chiliflakes, vitlök, salt och peppar sedan Valborg.

YUM!

Jag ÄLSKAR ugnsgrillad broccoli, det är ju så himla gott! Morot och palsternacka samsades också i ugnen.

Invigde mina nya supersnygga grillbestick från Gense! Rackarns vassa bara heheh =)
PS! 25% rabatt på dem nu! HÄR

Måste samtidigt tipsa om den här skärbrädan! Även bra rabatt på den!
Så himla smidigt när man skär grönsaker, bara dra ner dem till behållaren allt eftersom så blir det inte så fullt på brädan. Smart va!?  Den är gjord i gummiträ
Dessutom är den snygg 😁 Ni hittar den HÄR

Jag gjorde min goda kronärtskockskräm – sluuuuurp

Mina älskade småskruttar Adele & Eden som växer så det knakar!

Älskade av oss alla 💕

Apropå växa så det knakar, hamnade i mitt arkiv i flera timmar innan.
Tiden går!
56kilo var ju från början en viktblogg så det var mycket viktinlägg och mååååånga omstarter, nystarter, analyser, trial & error. Blev helt matt och trött när jag läste 🤔🙈
Intresset för hur maten påverkar min kropp är dock lika stort då som nu, och jag blir väl aldrig färdiglärd eller hittar facit.
Jag tweakar och lär mig om mig själv och de val jag gör än idag.

Är ni några som hänger kvar sedan den tiden?? ♥️ Hade varit kul att höra!
Saknar lite den tiden.

Nähä darlings! Nu ska jag ta mig till Maxi, måste förena nytta med nöje och röra lite på mig 😁

KRAM PÅ ER!

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

34 kommentarer

Elenor 12 september, 2019 - 14:15

När du tillagar din ugnsgrillad broccoli, tillsätter du olja på dom? eller bara broccoli in i ugnen? hur länge ska de vara i ugnen och grader. måste testa för såg så gott ut. // Elenor

Svara
EmmaE 3 maj, 2019 - 23:24

Jag har också hängt med sen långt tillbaka och underbara-tiden och släpper inte taget än☺️ Du inspirerar minst lika mycket nu som då 💕. Kram

Svara
Åse 4 maj, 2019 - 15:20

Åh tack Emma! Så HÄFTIGT att du är kvar än! 🤩🤩🤩🤩❣️ Stor kram!

Svara
Caroline 3 maj, 2019 - 17:44

Jadå här är en som hänger kvar sen.. Vad var det, 2003??🙄 Underbar.org vet jag du hade (om jag minns rätt?) och även juni.se har jag för mig du hade… eller var det .org där med? 😊 På den tiden hade jag egen hemsida – kcalorin.se och kämpade med vikten jag med… Det gör jag nu oxå på sätt o vis (får min första underbara i slutet av juli 😍) men hoppas gå ner allt med amning, lchf (naturlig mat helt enkelt) och promenader. Så din sida kommer vara fortsatt vääääälbesökt av mig. Åse, min mathusgudinna numero uno 😃😃

Ha nu en superhärlig helg 👍❤️

Svara
Åse 4 maj, 2019 - 15:23

Åh men GRATTIS Caroline!! WOW! Så kuuuuul!!

Massa kramar! ♥️

Svara
Helena 3 maj, 2019 - 15:28

Hej där, jag är kvar sedan besbisbloggtiden med Underbar 🙂
Hade egen blogg då, Nelsonskan om du minns?

Stor kram!

Svara
Åse 3 maj, 2019 - 15:30

Åh men Hej! Klart jag kommer ihåg dig! Vad kul att höra ifrån dig, hoppas allt är bra! Kramar! 🌸💕

Svara
Margareta 3 maj, 2019 - 13:33

Hej😊 jag hittade till din blogg nån gång 2011-12. Tror det var då jag blev nyfiken på lchf och en likasinnad vän tipsade.
Sen dess har du helt klart inspirerat. Tack för alla fantastiska recept. Dagar med ”vad ska vi äta” tittar jag alltid in hos dig😋. Och tipsar gärna om dig😍. Tack för ostfrallor, kesoplättar, fläskpannkaka mm, mm👍👏

Svara
Åse 3 maj, 2019 - 14:49

Hej margareta! Kul att höra! tack snälla för feedback, och vad roligt att du tipsar om mig 🤩
Kram och trevlig helg!🌷

Svara
Anette 4 maj, 2019 - 07:29

Åh Åse jag har följt dig i så många år så jag inte ens minns hur många. Tror det var en inloggning då på bloggen för att kunna se den…. Dina smaklökar och mina är som syskon så du är min största inspiration till att äta gott och bra med guldkant!

Svara
Åse 4 maj, 2019 - 14:01

Åh HEJ Anette! Kul att höra ifrån dig! 💕🌸🌷
Stor lördagskram!! (haha smaklökar som syskon 😁😁)

Svara
Veronica 3 maj, 2019 - 13:06

Hej!

Har du receptet på marinaden till fläskfiléspetten?

Svara
Åse 3 maj, 2019 - 13:08

Hej! 2 msk olivolja, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk sambal oelek eller chiliflakes, 3 finhackade vitlöksklyftor, salt & svartpeppar

Svara
Agneta Lindahl 3 maj, 2019 - 11:35

Hej! Jag vill tacka för tipset på bästa eyelinern någonsin!! Clarins 3-dot liner!🌺 Vill även tacka för alla goda recept du lägger ut! Kram!❤️

Svara
Åse 3 maj, 2019 - 15:18

Åh vad roligt att höra, visst är den BRA!!
Kram på dig! 🌷

Svara
Åsa Melkersson 3 maj, 2019 - 08:43

Finns också med sedan underbartiden och ditt forum. Hette Åsa Nilsson då. Är en trogen läsare, men kommenterar aldrig nu när din blogg är så stor. Varför då? Tror det beror på att jag tänker att du har så många följare att du ändå inte känner igen oss. Men jag förstår att det kanske inte är så.
Kramar Åsa

Svara
Åse 3 maj, 2019 - 08:47

Hej Åsa!
Jodå, jag känner igen de flesta 🙂 ÅsaN tror jag du brukade skriva under med?
Uppskattar verkligen alla kommentarer speciellt från mina trogna läsare 🌸🔆

Stor kram och kul att höra ifrån dig!

Svara
Millan 2 maj, 2019 - 23:19

Läst sen underbar (minst). Kan det vara sen -02, kanske?
Är urkass på att kommentera, bara. Sorry för det.
Du inspirerar och jag gillar blandningen mellan recept, tips och det mer privata. Det är en härlig mix.
Keep up the good work! You inspire!
Kram.

Svara
Åse 3 maj, 2019 - 07:08

Hej Millan!
Åh men jisses, ja Underbar startade 2001! Det är läääääänge sedan! ♥️
Största kramen 🌸

Svara
Linda 2 maj, 2019 - 21:41

Hej! Ville bara skicka en varm kram från Gotland. Tack för all inspiration och glädje du sprider!

Svara
Åse 2 maj, 2019 - 22:00

Åh KRAM tillbaka! ❤️🌸

Svara
ÅsaS 2 maj, 2019 - 21:36

Vet inte riktigt när jag hittade hit till dig och din härliga blogg. Var nog nånstans i skiftet, eller när du körde parallellt med Underbar och 56kilo. Gillade båda, och gillar fortfarande det jag hittar här. Sån skön blandning av allt mellan himmel och jord. Kan man gå tillbaka och läsa Underbar-inläggen nånstans?
Jag vet inte riktigt vad som hände idag, eller var våren/sommaren tog vägen, för när jag klev ut från jobbet möttes jag av snö!! Det var ju liksom inte det jag hade väntat mig. Äppelträden har knopp, och står väl i full blom så fort värmen kommer åter. Persikoträdet har iaf blommat med underbara rosa blommor. Hoppas de klarar kylan som kom nu.
Snart blir det att krypa ner i sängen, med dubbla täcken och raggsockor på fötterna. Jag skojar inte när jag säger att tårna känns som isbitar just nu.
Ha det gott! Kram 💕

Svara
mallan 2 maj, 2019 - 21:33

Är väl kvar sedan en evighet 😉😂 Graviditet, vikt o annat. Minns dock inte när det började. Kanske underbar-tiden?

Såg jättegott ut med maten!
Ha en fin fredag o helg! Kram

Svara
Anna 2 maj, 2019 - 20:32

Jag har hängt med ett tag 😊Sen 2008 tror jag.

Svara
Åse 2 maj, 2019 - 20:49

Åh wow! 11 år, häftigt! 💕

Svara
Petra Johansson 2 maj, 2019 - 19:53

Här är en till som hängt med länge, du är så härligt inspirerande! Har alla dina kokböcker – boken med guldkanten är fortfarande en favorit, den är så där härligt ”kladdig” och välanvänd 😄.
En sak till – hade middag här hemma i valborg, för att få inspiration så gick jag in på din sida tog ett recept som såg gott ut och lagade för första gången till mina gäster. Succe!! Så har jag gjort många gånger och det är alltid sååå gott 😋 (denna gången blev det Santorinopajen) Tack Åse, du är grym! Ha det gott, kram Petra, Orust

Svara
Siw Lindh 2 maj, 2019 - 20:43

Hej! Tack för alla dina goa recept. Lagar nya rätter hela tiden tack vare dig!!❤️ Har aldrig ugnsstekt broccoli, innehållet i formen ser så gott ut. Hur tillagar du detta?
Må så gott!
Kram Siw

Svara
Åse 2 maj, 2019 - 20:44

Hej Siw! Vad roligt att höra! ♥️
Det är sonika bara färska broccolibuketter med lite olivolja som jag steker i ugn, ca 200 gr tills broccolin fått fin färg! Sedan salt på =) YUMMIE! Kram kram!

Svara
Åse 2 maj, 2019 - 20:52

Åh men hej Petra!

Åh vad roligt att höra! 💕
Nu blev jag glad! tack för att jag fick vara med på ett hörn på din Valborg 🤩
Många kramar! ❤️

Svara
Therese 2 maj, 2019 - 19:33

Kommer inte ihåg hur länge men länge 😊 sen lyckliga mamman (hette den så?) också fanns. Du gick på vv

Svara
Åse 2 maj, 2019 - 19:34

Jaaa stämmer bra! Oj den domänen hade jag glömt 😅

Svara
Ullis 2 maj, 2019 - 19:28

Jag har varit här sen innan 56kilo också, då du hette Underbar, 🙂 Vi har barn i samma ålder (97:or).

Svara
Cecilia 2 maj, 2019 - 19:13

Hej Åse!
Jag har ju bara läst din blogg i ett par månader…. tyvärr.
Men jag läste lie i arkivet nyligen och det var då du skrev om points osv.
Jag är så glad att jag hittat din blogg, synd att jag inte hittat den tidigare.
Känner igen mig i så mycket när det gäller vikt och hur maten påverkar kroppen.
Jag älskar alla dina recept som jag provat!
Tack igen för en inspirerande blogg!

Svara
MariaR 2 maj, 2019 - 18:24

JA! Har läst här sedan 2006!
Kommer ihåg dina viktminskningar, men du har alltid varit så inspirerande för att du har sådan viljestyrka!
Jag gillar din blandning här inne, något för alla! Gillar dina personliga inlägg när du bjuder på ditt liv så fortsätt med det! Jag är så dålig på att kommentera,tänker ofta att jag ska bli bättre på det. Förstår ju att det inte kan vara roligt att skriva och inte få någon feedback, jag gillar iallafall din blogg supermycket! ♥️

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.