Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

56kilos enkla MIKROFRÖKNÄCKE


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 5 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

Fröknäcke recept 1:
1/2 dl ca 30 g (sammanlagt av båda fröerna) sesamfrö och linfrön/chia – (jag tar 15 g sesamfrön och 15 g linfrön/chiafrön)
drygt 1 krm Lindroos pulversierat psyllium
2 msk hett vatten
1 nypa salt
Topping: Vallmofrön, chiafrön eller andra fröer. Även gott att sprinkla lite havssalt och rosmarin ovanpå.

Fröknäcke recept 2:
1/2 dl, ca 30 g (sammanlagt av båda fröerna) sesamfrö + linfrön/chia – (jag tar 15 g sesamfrön och 15 g linfrön/chiafrön)
1 msk kruskakli
2 krm Lindroos pulversierat psyllium
45 ml (3,5 msk) hett vatten
12 nypor salt
Topping: Vallmofrön, chiafrön eller andra fröer. Även gott att sprinkla lite havssalt och rosmarin ovanpå.


Instruktioner

Blanda fröer, psyllium och salt. Koka upp vatten och rör ihop allt ordentligt. Låt stå någon minut.
Lägg frösmeten på ett tillklippt bakplåtspapper, fukta händerna och platta ut med handen. Forma brödet jämnt runt med fingrarna. Mikra på full effekt i 2 minuter. (Med kruskakli 3 minuter)
Dra bort knäcket försiktigt från bakplåtspappret och vänd knäcket upp o ner och kör i mikron ca 1 minut till (Med kruskakli ca 2 minuter) OBS! Detta är ungeförliga tider, beroende på hur effektiv just er mikro är. Ha hela tiden koll så att knäcket inte bränns i mikron. Är det mjukt i mitten, kör lite till.