Hej hej! Och HAPPY Friyay!
Underbart väder har vi – ska lägga mig i solen om en stund tänkte jag, man får ju passa på.
Till frukost nu vid lunch så slängde jag ihop detta mikrobrödet som blev SÅ gott!
Jag brukar göra på mandelmjöl (3 msk) men vet att ni är många som efterfrågar ett nötfritt brödrecept så därför provade jag att baka på havremjöl (malda havregryn fungerar också) och det blev ljuvligt!
Lite fler kolhydrater än om man gör det på mandel (ca 12-13 per två skivor) men det är bra och näringsrika kolhydrater, det får man inte glömma och äter man i övrigt lite kolhydrater så är dessa perfekta!
Man man givetvis använda enbart mandelmjöl (3 msk) eller blanda mandelmjöl (1 msk) med kokosmjöl (1 msk)
Tips! Lägg i 5 dl havregryn i en mixer/blender och mixa till mjöl och förvara i påse. Jag tycker finmalda havregryn ger ett saftigare bröd än tex Risentas havremjöl.
Anpassa saltet beroende på hur salt de andra ingredienserna är.
Smeten hällde jag i en sådan här form, blev perfekt storlek för brödet.
2 minuter senare så är brödet klart!
Stjälp upp och dela i två delar.
Rosta! Blir YUM!
Invigde Caffelatte funktionen i nya kaffemaskinen, så nöjd! Ska visa vilken vi köpte senare i veckan.
Här kommer receptet!
Skriv utMikrobröd – Muggbröd (glutenfritt, lågkolhydrat)
- Portioner: 1
Ingredienser
1 ägg
2 msk havremjöl* eller 3 mandelmjöl (eller prova med annat mjöl)
1/2–1 krm salt
3/4 tsk bakpulver
drygt 1 msk vätska: olivolja, MCT olja, rapsolja eller grädde, färskost, keso, yoghurt, etc
* gott med 1 msk rostade solroskärnor i smeten också
Instruktioner
Vispa ihop ingredienserna och häll i mikrosäker form.
Mikra i 2 minuter på 750w.
Ta ut, låt svalna, stjälp upp och dela brödet i 2 skivor.
Gott att rosta!
Notering
- havremjöl får man enkelt genom att mixa havregryn i en blender till mjöl
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
27 kommentarer
Hvor mange kulhydrater er der i 1 bolle
Ok. Tack för tipsen. Tog kokosolja och mandelmjöl 🙂
Mandelmjöl är saltare än havremjöl 🙂
Men jag har uppdaterat receptet nu – tack för feedback!
Wow! Tack för recept, det blev jättegott! 😀👏 Jag tog mandelmjöl, keso och lite blandade frön. Jag åt brödet med avokado, skuvat ägg och skivade cocktailtomater. Har tidigare gjort en Paleo-variant med enbart ägg, mandelmjöl och salt, men den var inte kul. Det här blir min favorit framöver!
Vad härligt att höra! Roligt att du gillade det!
Tusen tack för tipset, det blev absolut än bättre rostat 🙂
Kul att det smakade!
De måste ju testas när de var så enkelt ju 🤩
2 minuter!? Låter som nåt jag skulle hinna slänga ihop till frukosten om morgnarna, brödjunkie som jag är. Och frukostmänniska – måste ha frukost direkt när jag kliver upp, annars är det ingen som vill vara i min närhet öht (är ett monster om jag inte får min frulle).
Hoppas solen och värmen kommer även hit, då vi har semester om en vecka..
Ha det gott! Kram 💕
Hehe är det så? Hangry alltså 😜
Ja nu måste solen komma och stanna! Kram 💕
Wow ser både enkelt och gott ut. Mixar du havregrynen med en stavmixer?
Får testa detta imorgon.
Nej köper risentas havremjöl 💕
Jag mixade havregryn som jag redan hade hemma. Det gick utmärkt!!!
Ja det funkar hur bra som helst!
Det blev väldigt salt, men annars bra. Är det verkligen rätt med 1 krm?
Sälta är ju ytterst personligt så det som är för salt för en annan är lagom för en annan 🙂 Ta mindre salt nästa gång!
Något att tänka på är också att anpassa sältan beroende på vad man har för vätska. Olja och vatten är ju inte salt men både keso, mjölk och grädde innehåller natrium.