Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mexikansk tacogratäng


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

800 g nötfärs
1 påse tacokrydda eller egen tacokrydda
2 paprikor, gul och röd
1 gul lök
1 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
(1 burk majskorn)
Chunky salsa stor burk 400 g
3 dl crème fraiche
200 gr. färskost
salt, peppar
3 dl riven lagrad ost
smör eller olja att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Stek nötfärsen och blanda ner salsan.
Finhacka lök och vitlök och skär paprikorna i tärningar. Fräs i smör eller olja. (Blanda med majs)
Lägg tacofärsen i en ugnsform och fördela grönsaksröran ovanpå.
Blanda ihop creme fraiche och färskost, salta och peppra något.
Riv osten och lägg över. Gratinera i ugnenn i ca 25-30 minuter.
Strimla gärna isbergssallad och lägg över gratängen vid servering.