Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mexikansk kycklingpaj


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Pajdeg:

6 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1,5 tsk salt
60 g smör
2 ägg

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök, finhackad
250 g wokgrönsaker
kokosolja att steka i

Äggstanning:
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 påse tacokrydda
2 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 msk tamarisoja
ev. sriracha eller annan het chilisauce
3 dl riven ost


Instruktioner

Börja med pajdegen: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i 22 cm pajform eller springform och nagga botten med gaffel.
Grädda skalet i 175 gr i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
Fräs grönsakerna och löken i oljan tills de ser klara ut. Blanda med strimlad grillad kyckling. Fyll skalet.
Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över kycklingen. Vik aluminiumfolie över pajkanten så bränns den inte. Grädda i ca 25 minuter.

  • Kategori: paj