I Kroatien åt jag och syrran en sådan god sallad.
I går försökte jag efterskapa den och tycker att jag lyckades väldigt bra!
Nästa gång ska jag ha större bitar feta dock och inte blanda runt utan montera feta, melon och gurka längst ner sedan toppa med vinägrett, pistage, mynta, mer vinägrett och sist ruccola och balsamico.
Jag hade färs i frysen som jag tog fram så gjorde biffar till barnen och grillade dem.
Jag och Daniel åt grillad tonfisk eftersom jag fick hem en beställning från fantastiska Ishavet!
Jag har dessutom satt igång med en vårstädning efter allt gott som varit och kost (fokus fisk & skaldjur, ägg, fågel, grönsaker, fett från olivolja, nötter och mejeri från yoghurt och kvarg i kombination med styrketräning, promenader och min grymma vibbplatta så tror jag att jag kommer vara i en bra form om ca 1 månad! Och med bra form pratar jag inte magrutor på magen. Det har jag personligen ingen önskan om utan ett välbefinnande inifrån och ut.
Glöm inte att just nu så ger min kod 56KILO hela 24% rabatt på tex Vibrationsplattor – de är verkligen helt fantastiska!
Man riktigt känner hur kroppen kickar igång och jag som sällan svettas svettas efter 15 minuter på den. 15 minuter på den motsvarar hela 30 minuters cirkelträning!
Min favorit är 4FitnessPlate-4D men MiniPlate är grym den också, enkel att ta fram och ställa undan!
Den här kombinationen är så rackarns GOD!
Hela familjen älskade den och jag och Juni åt upp resterna nu till lunch 🤗
Det är svårt att ge ett direkta mått till den här.
Men ca:
1/2 vattenmelon
200 g feta eller liknande vitost
1 handfull ruccola
bladen från 1 kruka mynta
3/4 skalad gurka i bitar
1 dl urkärnade pistagenötter.
Toppa med krämig balsamico creme
Pestovinägrett:
3 msk grön pesto
3 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Montera feta, melon och gurka längst ner sedan toppa med vinägrett, pistage, mynta, mer vinägrett och sist ruccola och balsamico.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Den här salladen måste jag prova! Hur blandar du ”färssmet”? Tycker ibland att det lätt blir kompakt och lite gummiaktigt. Din fina saladsskål/fat var kan man köpa det?
Vilka fina bilder du visat från Dubrovnik, blir sugen på att åka dit. För 2år sedan var jag och en vännina i Markarska och det var verkligen fint där också! Fast just som vädret är här hemma i Skåne nu så duger trädgården och några besök till stranden alldeles utmärkt.
Ha det gott!💜
Kram
Generellt så brukar jag göra ungefär som i det här receptet: https://www.56kilo.se/mina-godaste-pannbiffar/
Men i de här hade jag bara 2 ägg till 1 kg färs, rostad lök i, ca 1 dl grädde och ca 3 msk touch of taste kalvfond.
Fatet är från Bruka Design!
Det kommer blogginlägg om Dubrovnik! =)
KRAM!