Ingredienser
- Pajdeg:
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl skalade sesamfrön
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk salt
- 30 g smör
- 1 ägg
- Pajfyllning:
- 10 körsbärstomater i halvor
- 6 vitlöksklyftor
- 2 handfulla bladspenat
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 150 g feta
- 4 st inlagda kronärtskockshjärtan
- 20 kärnfria kalamataoliver
- 4 st Ägg
- 2 dl grädde
- 3 dl riven, lagrad ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Pajdegen: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer med knivar och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel.
- Grädda skalet i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
- Dela körsbärstomaterna, och lägg dem och vitlöksklyftornapå en oljad plåt. Salta och peppra. Grilla dem i ca 30 minuter. Lägg den rivna osten i en skål och vispa ihop ägg och grädde och blanda i. Salta och peppra.
- Ta sedan ut dem och skala vitlöksklyftorna och grovhacka.
- Fyll pajskalet med grönsakerna och äggstanningen. Sätt in pajen i ugnen och grädda i ca 35-40 minuter.