Ingredienser
Botten
- 200 gr. mörkt lågkolhydratbröd som LCHF Kavring
- 50 g smör
Fyllning
- 4 gelatinblad
- 200 gr. naturell färskost (Philadelphia)
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 knippe finhackad dill
- 1 knippe gräslök
- 2 st schalottenlökar
- 300 g matjessill
- 3 msk spad från Matjesförpackningen
- 1 krm peppar
- Dekoration: 2 ägg, 1/2 röd lök, 1 knippe gräslök
Instruktioner
- Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör.
- Tryck ut i en springform med bakpapper fastklämt runt botten, ca 25 cm i diameter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
- Vispa färskost, creme fraiche och majonnäs slätt. Vispa sedan finhackad lök, dill och gräslök.
- Ta upp gelatinet, krama inte ur vattnet – värm i kastrull tills gelatinet smält.
- Häll blandningen i röran och blanda noggrannt. Finhacka matjessillen och rör ner, häll i spadet och peppar.
- Häll röran ovanpå kavringbotten. Spänn platsfolie ovanpå och ställ in kallt i minst 6 timmar.
- Garnera med ägg, finhackad rödlök och finhackad gräslök.
Näringsinnehåll
- Portioner: 10