Ingredienser
500 g kokt kall färskpotatis (skalade och skivade)
4 kokta ägg, skurna i kvartar på längden
400 g mästarmatjes (avrunna och skurna i bitar)
75–100 g smör
4 skivor kavring
5 rädisor, skivade
1 burk röd stenbitsrom á 75 g
1/2 kruka gräslök, finhackad
1/2 kruka dill, finhackad
1 liten rödlök, finhackad
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
peppar
Instruktioner
Förbered resterande ingredienser enligt ingredienslistan. Blanda gräddfil med creme fraiche.
Montera nu kransen på ett bakplåtspapper på ett stort serveringsfat: Fördela potatis, ägg och matjessill i botten.
Klicka på stenbitsrom, gräddfil/creme fraiche och toppa med kavringsmul, finhackad gräslök, dill, rödlök, skivade rädisor och lite svartpeppar.
Tips! Vill du lyxa lite extra är det gott att ringla lite brynt smör över din matjeskrans! Fantastiskt gott!
Låt matjessillkransen stå i kylen i cirka 30 minuter innan servering så att smakerna får sätta sig ordentligt.