Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

MATJESSILLKRAS – Sillkrans med Matjessill


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

500 g kokt kall färskpotatis (skalade och skivade)
4 kokta ägg, skurna i kvartar på längden
400 g mästarmatjes (avrunna och skurna i bitar)
75100 g smör
4 skivor kavring
5 rädisor, skivade
1 burk röd stenbitsrom á 75 g
1/2 kruka gräslök, finhackad
1/2 kruka dill, finhackad
1 liten rödlök, finhackad
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
peppar


Instruktioner

Koka ägg och potatis och låt svalna.
Tärna kavringen. Stek i smöret på medelvärme 3–5 minuter tills de är krispiga. Låt svalna.
Förbered resterande ingredienser enligt ingredienslistan. Blanda gräddfil med creme fraiche.
Montera nu kransen på ett bakplåtspapper på ett stort serveringsfat: Fördela potatis, ägg och matjessill i botten.
Klicka på stenbitsrom, gräddfil/creme fraiche och toppa med kavringsmul, finhackad gräslök, dill, rödlök, skivade rädisor och lite svartpeppar.

Tips! Vill du lyxa lite extra är det gott att ringla lite brynt smör över din matjeskrans! Fantastiskt gott!
Låt matjessillkransen stå i kylen i cirka 30 minuter innan servering så att smakerna får sätta sig ordentligt.