Matjessillkrans – Recept på Traditionell Sillkrans för Midsommar

Sillkrans med smörstekt kavring till midsommar.

av Åse

Matjessillkrans på fat med smörstekt kavring – bästa till Sommarbuffén!

Det här, kan vara det godaste jag vet på Midommarbordet! Eller på vilken sommarbuffé som helst! Sillkrans med extra allt.
Äter ni glutenfri lågkolhydratkost så har jag ett gott recept på Kavring (Mejerifritt, glutenfritt)

Vi hade den på julbordet!
Vill ni ha andra goda recept på Midsommar? Då hittar ni mängder i mitt Midsommararkiv
Lite tips:

Sillkrans

Hoppas ni provar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

MATJESSILLKRAS – Sillkrans med Matjessill


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

500 g kokt kall färskpotatis (skalade och skivade)
4 kokta ägg, skurna i kvartar på längden
400 g mästarmatjes (avrunna och skurna i bitar)
75100 g smör
4 skivor kavring
5 rädisor, skivade
1 burk röd stenbitsrom á 75 g
1/2 kruka gräslök, finhackad
1/2 kruka dill, finhackad
1 liten rödlök, finhackad
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
peppar


Instruktioner

Koka ägg och potatis och låt svalna.
Tärna kavringen. Stek i smöret på medelvärme 3–5 minuter tills de är krispiga. Låt svalna.
Förbered resterande ingredienser enligt ingredienslistan. Blanda gräddfil med creme fraiche.
Montera nu kransen på ett bakplåtspapper på ett stort serveringsfat: Fördela potatis, ägg och matjessill i botten.
Klicka på stenbitsrom, gräddfil/creme fraiche och toppa med kavringsmul, finhackad gräslök, dill, rödlök, skivade rädisor och lite svartpeppar.

Tips! Vill du lyxa lite extra är det gott att ringla lite brynt smör över din matjeskrans! Fantastiskt gott!
Låt matjessillkransen stå i kylen i cirka 30 minuter innan servering så att smakerna får sätta sig ordentligt.

5 kommentarer

C 4 juni, 2024 - 14:23

Åh, vad roligt med något nytt! Ska det brynta smöret på precis innan servering eller tar man på det innan den får vila i kylskåp? Tack för en fin blogg!

Svara
Åse 4 juni, 2024 - 19:53

Innan servering! =)
Oh ta gärna ut ett tag innan, tycker inte detta ska vara helt kylskåpskallt! Härligt att du uppskattar! <3

Svara
Tesse 4 juni, 2024 - 12:11

Åh, detta recept liknar något som vi blir bjudna på varje midsommar – fast detta är en ytterligare en nivå med kavring och rom 🤩
Detta ska testat då den rätten är höjdpunkten varje midsommar, och fatet töms på minsta sillbit!

Svara
Åse 4 juni, 2024 - 19:55

Kul att höra! Det är verkligen såååå supergott!

Svara
Ulrika Hultberg 3 juni, 2024 - 20:26

Mums det ser gott ut. Det måste man bara testa

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.