Ingredienser
Kall örtsås:
1,5 dl grekisk yoghurt eller gräddfil
1/2 dl filmjölk
1/2 msk färskpressad citronsaft
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
1/2 dl bostongurka (eller finhackad smörgåsgurka)
2 msk majonnäs
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad dill
Salladen:
2 nävar Bladspenat
2 nävar Maché
6 Körsbärstomater, halverade
5 salladslökar, finstrimlade
1 knippe sparris, lättförvälld i saltat vatten
olivolja, balsamvinäger, örtsalt
2 varmrökta portionsbitar laxfilé
2 krämigt kokta ägg (6 minuters-ägg)
Instruktioner
Rör ihop ingredienserna till örtsåsen. Ställ kallt.
Förväll sparrisen.
Koka äggen.
Lägg upp ingredienserna till salladen, ringla lite olivolja, balsamvinäger och strö örtsalt över. Avsluta med laxen i bitar.
Klicka över örtdressingen innan servering.