Hej hej!
Vilken vacker dag lördagen bjuder på! Kallt och friskt på promenaden men det är ju underbart att få sätta på sig solglasögon och möta dagen med sol i ansiktet 😍
Vi skulle haft lillsyrran på mellomys ikväll men vi har fått ställa in pga sjukdom så det blir mellomys för oss själva.
Jag har lagt entrecote i marinad och så blir det goda tillbehör till som min goda vitlökssås och grönsaker.
Men nu över till annat tips!
Personligen så tycker jag att ett riktigt gott kallt vitt till skaldjur, fisk & lax är bland det godaste som finns när det kommer till att parera mat med dryck.
Catch & Release är ett lax- och skaldjursvin till mycket bra pris!
Det är en stiltypisk tysk Riesling med smak och doft av äpplen, päron, kryddor, frukt och lång eftersmak med liten ton av sötma. Otroligt smakrikt och gott vin tyckte vi!
Lax är något vi svenskar älskar, tro mig – jag har statistik på mina recept 😅
Med sin fruktiga smak och med balanserade friskhet blir Catch & Release Riesling det ultimata laxvinet.
Druvorna kommer från floden Rhens vänstra strand, Rheinhessen där de odlas i branta sydsluttningar för att nå sin fulla smakrikedom. Regionen är känd för sina otroligt matvänliga viner med pigg, frisk syra och läskande fruktighet.
Catch & Release Riesling
Pris: 79 kr
Art nr: 55065
Vol: 750 ml
Alk: 9,5%
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Till detta vinet passar den här matiga laxsalladen med kall örtsås som handen i handsken!
Kanske något för helgen som kommer?
Varmrökt Laxsallad med kall örtsås
- Portioner: 2
Ingredienser
Kall örtsås:
1,5 dl grekisk yoghurt eller gräddfil
1/2 dl filmjölk
1/2 msk färskpressad citronsaft
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
1/2 dl bostongurka (eller finhackad smörgåsgurka)
2 msk majonnäs
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad dill
Salladen:
2 nävar Bladspenat
2 nävar Maché
6 Körsbärstomater, halverade
5 salladslökar, finstrimlade
1 knippe sparris, lättförvälld i saltat vatten
olivolja, balsamvinäger, örtsalt
2 varmrökta portionsbitar laxfilé
2 krämigt kokta ägg (6 minuters-ägg)
Instruktioner
Rör ihop ingredienserna till örtsåsen. Ställ kallt.
Förväll sparrisen.
Koka äggen.
Lägg upp ingredienserna till salladen, ringla lite olivolja, balsamvinäger och strö örtsalt över. Avsluta med laxen i bitar.
Klicka över örtdressingen innan servering.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
1 kommentar
Det ser väldigt gott ut, det måste man bara testa. Ha en fortsatt trevlig helg.
Kram Ulrika