Matig laxsallad med kall örtsås till det perfekta laxvinet!

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Hej hej!

Vilken vacker dag lördagen bjuder på! Kallt och friskt på promenaden men det är ju underbart att få sätta på sig solglasögon och möta dagen med sol i ansiktet 😍

Vi skulle haft lillsyrran på mellomys ikväll men vi har fått ställa in pga sjukdom så det blir mellomys för oss själva.
Jag har lagt entrecote i marinad och så blir det goda tillbehör till som min goda vitlökssås och grönsaker.

Men nu över till annat tips!
Personligen så tycker jag att ett riktigt gott kallt vitt till skaldjur, fisk & lax är bland det godaste som finns när det kommer till att parera mat med dryck.

Catch & Release är ett lax- och skaldjursvin till mycket bra pris!
Det är en stiltypisk tysk Riesling med smak och doft av äpplen, päron, kryddor, frukt och lång eftersmak med liten ton av sötma. Otroligt smakrikt och gott vin tyckte vi!

Lax är något vi svenskar älskar, tro mig – jag har statistik på mina recept 😅
Med sin fruktiga smak och med balanserade friskhet blir Catch & Release Riesling det ultimata laxvinet.

Druvorna kommer från floden Rhens vänstra strand, Rheinhessen där de odlas i branta sydsluttningar för att nå sin fulla smakrikedom. Regionen är känd för sina otroligt matvänliga viner med pigg, frisk syra och läskande fruktighet.

Catch & Release Riesling
Pris: 79 kr
Art nr: 55065
Vol: 750 ml
Alk: 9,5%

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

Till detta vinet passar den här matiga laxsalladen med kall örtsås som handen i handsken!
Kanske något för helgen som kommer?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Varmrökt Laxsallad med kall örtsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

Kall örtsås:

1,5 dl grekisk yoghurt eller gräddfil
1/2 dl filmjölk
1/2 msk färskpressad citronsaft
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
1/2 dl bostongurka (eller finhackad smörgåsgurka)
2 msk majonnäs
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad dill

Salladen:
2 nävar Bladspenat
2 nävar Maché
6 Körsbärstomater, halverade
5 salladslökar, finstrimlade
1 knippe sparris, lättförvälld i saltat vatten
olivolja, balsamvinäger, örtsalt
2 varmrökta portionsbitar laxfilé
2 krämigt kokta ägg (6 minuters-ägg)


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna till örtsåsen. Ställ kallt.
Förväll sparrisen.
Koka äggen.
Lägg upp ingredienserna till salladen, ringla lite olivolja, balsamvinäger och strö örtsalt över. Avsluta med laxen i bitar.
Klicka över örtdressingen innan servering.

 

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

1 kommentar

Ulrika Hultberg 26 februari, 2022 - 19:55

Det ser väldigt gott ut, det måste man bara testa. Ha en fortsatt trevlig helg.
Kram Ulrika

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.