Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

BIFFWOK I OSTRONSÅS


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1000 g lövbiff
2 msk kokosolja utan smak eller likvärdig olja
2 färska broccoli
1 st pak choi
200 g ostronskivling eller shitakesvamp
1 röd spetspaprika
(ev 250 ml kokosgrädde)
1 vitlöksolo (eller 2-3 vitlöksklyftor)
1 dl oystersås (ostronsås, fnns på asiatiska hyllan i din lokala icabutik tex)
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
koriander


Instruktioner

Strimla köttet, grovhacka svampen och skär broccolin i mindre bitar. Dela i små buketter, skär stammen i skivor och sedan i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär i skivor.
Skiva vitlöken i tunna skivor.
Koka nudlarna eller skölj low carb nudlarna.
Hetta upp olja i en panna och stek lövbiffen hastigt.
Ta upp och lägg på fat. Stek grönsakerna i samma panna med eventuellt lite mer olja.
Lägg ner köttet igen. Rör ner oystersås, japansk soja, sesamolja och nudlarna och blanda allt.
Servera genast. Toppa med koriander vid servering.