Marinerade Lövbiffsspett Asian style

av Åse

God middag raringar!

Phew vad det är hett ute! 30 grader. Jag klagar inte, meeeeen 😅 Varmare här än i Cabo Roig 🔥
Har nyss hämtat ut min nya leasingbil – Blev ännu en Renault fast en Megane denna gången, såååå fin! Ska ge mig ut på en liten testrunda strax 😍

De här grillspetten kommer ni älska!
Jag googlade lövbiffsspett i förra veckan när Vickan med familj skulle komma och vi skulle ha grillmiddag,  hittade så klart att hon hade ett sådant recept 👈🏻😅
Lite som när jag glömmer bort mina egna recept och googlar och hittar mina egna, haha!

De här spetten blir så saftiga och möra!
I går gjorde jag dem igen men marinerade i asian style för både jag och Daniel älskar det!
Gillar man inte ingefära kan man bara ta bort det.

Grillade grönsaker är ju så gott! Igår blev det chilikryddad squash, paprikor och sparris.

Spetten blir klara snabbt! Rävker med 2-3 minuter på varje sida.

Skivad bakpotatis som jag kokar lätt och sedan pesnlar med smält smör, vitlök & salt är SÅ gott till!
Någon skiva gör varken till eller från även om man äter lågkolhydratkost.

Min goda och enkla vitlökssås blir perfa till! HÄR hittar ni receptet.

Här kommer receptet!
Hoppas det smakar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Marinerade Lövbiffsspett Asian style


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Description

Grillade, marinerade lövbiffsspett med asiatiska smaker är så möra och en ny favorit på grillen!


Ingredienser

600 g lövbiff
0,75 dl  tamarisoja
23 msk sweet chili alt honung eller fibersirap
3 msk balsamvinäger
2 tsk sambal oelek
1 msk sesamolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finriven ingefära


Instruktioner

Skär varje lövbiff i 2-3 delar, beroende på storlek på lövbiffen.
Marinera i marinaden, gärna 1 timme.
Lägg träspetten i blöt minst 30 min innan. Trä lövbiffen på träspetten.
Grilla på direkt värme 2-3 minuter på varje sida. Grilla inte för länge då blir de torra!
Servera gärna med min goda nudelsallad HÄR eller min goda vitlökssås HÄR

10 kommentarer

Margareta 14 maj, 2020 - 21:26

Potatisen.. lägger du dem på grillen efter att de kokats?

Svara
Åse 15 maj, 2020 - 08:00

Yes!

Svara
Susanne 8 augusti, 2019 - 20:56

Supergoda spett, rekommenderas!

Svara
Ida 29 juli, 2019 - 20:51

Riktigt hett i Helsingborg idag 😅 Dottern bröt armen för 1,5 vecka sen och opererades då på lasarettet i Helsingborg. Sen drog vi vidare på våran semester men valde att åka tillbaka till Helsingborg för kontroller. Men nästa besök är hemma i Uppsala 😅 Fick bli ett kvällsdopp idag istället ☀️

Svara
Åse 30 juli, 2019 - 09:48

Oj men vilken otur då! Hoppas ni hade det bra ändå trots lasarett besök och kontroller! KRAM

Svara
Wilma 29 juli, 2019 - 18:33

Grönsakerna ser ju riktigt goda ut!

Svara
Maria 29 juli, 2019 - 15:15

Vad är det för sås du har till?

Svara
Åse 29 juli, 2019 - 15:32

Den är länkad i både inlägget och i receptkortet =)

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.