Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Marinerade kycklingspett med jordnötssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Kycklingspetten:
1 kg kycklingfiléer
3/4 dl japansk ljus soja
1 dl sweet chilisås
1/2 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger (eller liknande)
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor

Jordnötssås:
2 tsk röd currypasta
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 dl osötad jordnötssmör, gärna crunchy med havssalt
1 burk kokosmjölk
2 msk tamari soja (ljus japansk soja)
1 msk färskpressad limejuice
12 msk fibersirap
ev lite salt

1 tsk sambal oelek


Instruktioner

Lägg träspetten i blöt ca 30 min innan.
Blanda ihop marinaden i en skål, dela filéerna på längden och sedan i bitar om ca 3 x 3 cm.
Låt marinera i 30 minuter i kylskåpet innan spetten träs.
Hetta upp sesamolja i stekpannan och fräs vitlök med currypastan i ca 30 sek.
Tillsätt kokosmjölk, jordnötssås, soja och limejuice. Koka upp på låg värme och låt småputtra i ca 10 min. Rör om då och då.
Smaka av med eventuell sötning och salt.
Grilla kycklingspetten på grill tills de är klara.