Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Regnbågslax i folie med romsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g Regnbågslax
1 dl olivolja
Färskpressad citronjuice från 1 citron
4 vitlöksklyftor (finhackade eller rivna)
2 msk färsk hackad dill
2 msk färsk hackad persilja
1 msk färsk hackad timjan eller rosmarin
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 nypa chiliflakes
1 tsk honung (valfritt, rundar av syran)

Romsås:
1/2 rödlök
10 g färsk dill
1 dl majonnäs lätt
2,5 dl crème fraiche lätt
1 nypa vitlökspulver
75g röd caviar
svartpeppar

2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
80 g stenbitsrom (röd )
1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad dill
1 tsk citronsaft
Salt och svartpeppar efter smak


Instruktioner

Blanda ihop olivolja, citronjuice, vitlök, färska örter, salt, peppar, ev chiliflakes, honung i en skål.
Lägg laxfiléerna i en form eller plastpåse och häll över marinaden. Se till att alla filéer täcks jämnt.
Täck och låt marinera i kylen i minst 30 minuter, gärna upp till 2 timmar för mer smak.
Fördela filéerna på folieark, med ett bakplåtspapper över, häll över lite av marinaden och tillsätt ev. citronskivor och grönsaker. Vik ihop och grilla ca 10-15 minuter.