Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Marinerad kyckling med vitlöksrostade grönsaker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kilo kycklingbröstfilé

Marinad kyckling:
2 msk rapsolja
1 msk rökt paprika
2 msk oregano
2 msk balsamvinäger
2 tsk salt
2 krm peppar

Grönsaker:

2 gula lökar, i klyftor
2 paprikor, urkärnade och i större bitar
1 blomkål, i buketter
8 vitlöksklyftor, oskalade lätt krossade
1/2 Zucchini, skivade och urkärnade
1 msk olja
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 gr r varmluft
Rensa kycklingfilérna och lägg i påse med marinaden. Marinera någon timme i kylskåp.
Förbered grönsakerna och blanda runt med olja, salt & peppar
Sätt in grönsakerna i ugnen och rosta i ca 10 minuter. Sätt sedan in kycklingen och tillaga allt i ca 25 minuter till.
Ta ut och lägg ett bakplåtspapper över kycklingen i ca 10 minuter (det behåller saftigheten i kycklingen)
Ta bot skalen från vitlöken och blanda med övriga grönsaker.
Servera med valfri sås.