Mår BRA i Varberg!

av Åse

God morgon här från Må-Bra helgen på Varbergs Stadshotell som jag och härliga Annika Sjöö håller i.
Jag laddar lite i den fina suiten här, strax dags för dans med Annika!
Vi har gått en skön promenad längs havet och fått i oss härlig frukost.
06022016-IMG_3514


06022016-IMG_6192
Jag och härliga Karin aka Yogafröken (Skalkariket) som jag träffade i Dubai också <3
06022016-IMG_6196

Suiten jag har här är heeeeelt magisk! Varbergs Stadshotell Asia Spa är ett fantastiskt ställe och jag har haft äran att vara här några ggr både i jobb & privat.

05022016-DSC09589
05022016-DSC09591

05022016-DSC09593
05022016-DSC09594
Jag och Annika hann med en lunch med mysiga Martina som jobbar här på Varbergs statshotell och sedan hann jag med lite bubbelbad på rummet innan Champagneprovningen med duktige Niklas Steinwall som höll i provningen! Båda mina favoritchampagner var med! Bollinger och Palmer! MUMS!
05022016-DSC09595
05022016-DSC09600
05022016-DSC09601

05022016-DSC09602
05022016-DSC09604
Vid middagen var recepten gjorda på mina och Annikas recept, kul! T.ex min Trifle till dessert! (Finns i min Ät & Njut)
05022016-DSC09606
05022016-DSC09608
05022016-DSC09609
05022016-DSC09610
05022016-DSC09611
05022016-DSC09612
Nu är det dags att hasta iväg till dansen!
KRAM på er!

2 kommentarer

Catti 7 februari, 2016 - 11:05

Hej Åse,
Hoppas det är ok med denna kommentar här, även om den är helt OT.
Jag har precis läst Ulrika Davidssons senaste boken ”AB0-dieten” om blodgruppsdieten; inte för att jag nödvändigtvis tror på teorin, utan mer av allmänintresse.
Vissa saker stämmer dock på mig som har blodgrupp A, t.ex. att jag inte mår bra av stora mängder kött och grädde. Jag prövade ett tag att äta enligt Skaldeman, och jag har sällan mått så dåligt. Dessutom gick jag upp ett par kg.
Jag är inte vegetarian, men föredrar spontant fisk framför kött, så lite kanske det ligger i teorierna ändå.
Hur som helst, personer med blodgrupp A avråds från komjölksprodukter då vi sägs vara extra känsliga för insulinhöjningar vilket mjölksockret orsakar. Det har jag heller inga problem med.
Däremot reagerade jag över att vi uppmanas äta sojaprodukter. Jag har läst så många gånger att sojaprodukter inte alls är nyttiga, då de innehåller östrogenliknande ämnen. Jag läste t o m nyligen att två glas sojamjölk om dagen i en månad räcker för att påverka menscykeln.
Soja lär dessutom inte alls vara bra för sköldkörtelproduktionen, och jag som har hypotytreos (låg ämnesomsättning) har alltid undvikit soja av den anledningen.
Jag kan inte påminna mig att jag någonsin sett sojamjölk eller -grädde i något av dina recept.
Jag undrar vad du anser om sojaprodukter; är det något du överhuvudtaget själv äter eller rekommenderar?

Svara
Åse 7 februari, 2016 - 11:16

Jag rekommenderar inte sojaprodukter om de inte är fermenterade men äter det ibland själv när jag äter bönpasta. Det är dock ingen vardagskost för mig utan ryms i mina 20% i min 80/20 princip (äta 80% bra 80% av tiden, gör 99% av resultatet. Äta 80% fel, 20% av tiden gör de övriga 1%)

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.