Ingredienser
1 vaniljstång
2 dl grädde
2 gelatinblad
ev. 2 msk sötning som Nick’s eller socker
2 dl grekisk yoghurt
Mangokräm:
1 ½ gelatinblad
250 g tinad mango
1/2 lime, juicen
Instruktioner
Börja i god tid. Pannacottan kan med fördel göras kvällen innan.
Gröp ur vaniljstången och låt både frön och stång ligga i grädden några timmar innan den värms upp, så hinner smaken utvecklas ordentligt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp grädden med vaniljstången. Låt det bara precis börja sjuda.
Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen tillsammans med ev. sötning. Lyft sedan ur vaniljstången.
Tillsätt yoghurten när grädden svalnat något. Häll upp i glas och låt stelna i 1 timme.
Gör mangokrämen när pannacottan stelnat. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mixa mangon till puré och värm i en kastrull.
Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen och limejuice. Häll mangokrämen över pannacottan.
Låt stelna i kylskåp ca 4 timmar.