God morgon lördag!
Jag ska strax bege mig till min frisör Malin, åh såååå skönt det ska bli, jag känner mig som Ronja Rövardotter nu! Så långt och så mycket hår 😅
Svårt att få till en frisyr överhuvdtaget.
Ni ska få min favoritdessert!
Jag älskar pannacotta och speciellt med något syrligt som mango.
För att få till den snygga lutningen lägger du lite hushållspapper i en muffinsform och ställer glasen på snedden.
Lovar att era gäster kommer älska dessa!
Här kommer receptet! Prova kanske redan idag?
KRAM på er så hörs vi lite senare med lite fler tips och recept 🥰
Mangopannacotta
- Portioner: 4
Ingredienser
1 vaniljstång
2 dl grädde
2 gelatinblad
ev. 2 msk sötning som Nick’s eller socker
2 dl grekisk yoghurt
Mangokräm:
1 ½ gelatinblad
250 g tinad mango
1/2 lime, juicen
Instruktioner
Börja i god tid. Pannacottan kan med fördel göras kvällen innan.
Gröp ur vaniljstången och låt både frön och stång ligga i grädden några timmar innan den värms upp, så hinner smaken utvecklas ordentligt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp grädden med vaniljstången. Låt det bara precis börja sjuda.
Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen tillsammans med ev. sötning. Lyft sedan ur vaniljstången.
Tillsätt yoghurten när grädden svalnat något. Häll upp i glas och låt stelna i 1 timme.
Gör mangokrämen när pannacottan stelnat. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mixa mangon till puré och värm i en kastrull.
Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen och limejuice. Häll mangokrämen över pannacottan.
Låt stelna i kylskåp ca 4 timmar.
8 kommentarer
Denna är sååå god 🙂 jag brukar göra den till mig själv och till vänner som har glutenallergi…
Kan man göra den vegetarisk? Vad använder man isf?
menar du vegansk? för vegetarisk är den ju.
Jasså. Jag tänker på gelatin, det är ju inte veg. Vet att det finns vegetariska varianter.
Du kan ju ta agar agar istället för gelatin
Receptet verkar super – måste provas. Lite nyfiken för på bilden skymtas en lime, men ingen med i receptet?
Vad bra att du gjorde mig uppmärksam på detta, jag hade glömt att lägga till limejuice i receptet. Det är nu fixat! Tack!