Mango chutney

av Åse

Jag älskar Mango chutney! Men produkterna man köper ute är väldigt söta med tanke på att socker står på första plats i ingredienslistan!
Jag är inte rädd för lite socker men däremot är jag inte glad för framför allt vitt socker och onödigt mycket socker i produkter.
Som tur är å är det så enkelt att göra egen med mycket mindre socker i och så här gjorde jag!

1 burk (håller 1 vecka i kylskåp)

IMG_5345

IMG_5347

IMG_5351

IMG_5353

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mango chutney


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

300400 gram färsk mango (1 mango)
0,5 dl råsocker (alternativt Ica Sötströ)
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5-1 dl äppelcidervinäger
0,5-1,5 dl vatten
4 dadlar
2 tsk riven ingefära
23 krm chili flakes
1 tsk brunt senapsfrö
lite salt och peppar


Instruktioner

Skär mangon i mindre bitar och koka upp tillsammans med råsockret tills det gått ihop.
Finhacka lök, vitlök och dadlar och lägg ner tillsammans med övriga ingredienser.
Börja med 0,5 dl äppelcidervinäger och 0,5 dl vatten och späd sedan allt eftersom med lite mer vatten och eventuellt lite mer äppelcidervinäger.
Låg sjuda i 45-60 minuter och häll sedan upp i rena glaskrus.
Mixa med stavmixer för en helt slät Mango Chutney.

2 kommentarer

Snnika 15 augusti, 2016 - 12:27

Kan kan använda sötströ eller sukrin gold istället för råsocker

Svara
Åse 15 augusti, 2016 - 12:30

Prova och se! Det kan nog gå jättebra!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.