Jag älskar Mango chutney! Men produkterna man köper ute är väldigt söta med tanke på att socker står på första plats i ingredienslistan!
Jag är inte rädd för lite socker men däremot är jag inte glad för framför allt vitt socker och onödigt mycket socker i produkter.
Som tur är å är det så enkelt att göra egen med mycket mindre socker i och så här gjorde jag!
1 burk (håller 1 vecka i kylskåp)
Skriv utMango chutney
Ingredienser
300–400 gram färsk mango (1 mango)
0,5 dl råsocker (alternativt Ica Sötströ)
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5-1 dl äppelcidervinäger
0,5-1,5 dl vatten
4 dadlar
2 tsk riven ingefära
2–3 krm chili flakes
1 tsk brunt senapsfrö
lite salt och peppar
Instruktioner
Skär mangon i mindre bitar och koka upp tillsammans med råsockret tills det gått ihop.
Finhacka lök, vitlök och dadlar och lägg ner tillsammans med övriga ingredienser.
Börja med 0,5 dl äppelcidervinäger och 0,5 dl vatten och späd sedan allt eftersom med lite mer vatten och eventuellt lite mer äppelcidervinäger.
Låg sjuda i 45-60 minuter och häll sedan upp i rena glaskrus.
Mixa med stavmixer för en helt slät Mango Chutney.
2 kommentarer
Kan kan använda sötströ eller sukrin gold istället för råsocker
Prova och se! Det kan nog gå jättebra!