Jag tror inte jag lagt upp receptet på mandelpannkakor som jag brukar göra. Dessa är de av alla LCHF pannkaksrecept som mina barn gillar bäst så gör jag pannkakor till dem är det detta receptet jag gör.
3 pannkakor (2 portioner)
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 dl mandelmjöl
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
lite salt eller eventuellt 1/2 tsk vaniljpulver
Mixa allt med stavmixer eventuellt vispa ihop med visp ordentligt.
Låt stå 5 minuter. Stek sedan i rikligt med smör eller kokosfett på först hög värme sedan lite lägre.
Späd eventuellt smeten med lite mer vätska om den blir för tjock efter hand.
Fina Rice tallriken/glaset från Dukatbord.se
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
36 kommentarer
Skulle detta kunna funka till crêpes? Jag hittade ett recept på svampcrêpes på Matplatsen och undrar om vetemjölet kan ersättas med mandelmjöl, eller om mandelmjöl funkar bäst med söta tillbehör?
Hej! Absolut! Annars har du detta receptet: https://www.56kilo.se/kottfarscrepes/
Tusen tack, Åse!
Äntigen har jag fått äta plättar! Inte ätit sedan i höstas då jag började med lchf. Dessa blev jättegoda! Sonen märkte inget att det var ett annorlunda recept, han åt med god aptit.
Lite krångliga att steka men jag satte lite mer mandelmjöl så blev det bättre.
Tack!
Härligt!! Kul det smakade!!
Bästa lchf pannkakorna jag har ätit. Tips är att steka med massa smör och på svag värme (kör på 3:an av max 6). Bäst blir de då jag gör dem i en mindre stekpanna eller som plättar.
När jag läser receptet så står det ” / dl mandelmjöl”. Vad är det för konstigheter?
”Konstigheterna” är att mitt nuvarande tema inte kan läsa vissa tecken.
Aha! Så hur mycket mandelmjöl ska det vara? Jag körde på med 1 dl och det blev tokbra! Tack för ett bra recept!
Nu har jag uppdaterat temat så det blir rätt! 1/2 dl men bra det blev bra med 1 dl också!
dessa var inte bra, fick slänga alla tre. Dom gick sönder och fastnade i stekpannan så blev bara en röra med halvklar pannkaka :/
Prova att öka fiberhusken, vissa mandelmjöl håller ihop smeten bättre än andra.
Är nybörjare i lchf-köket och står här precis och gör dessa pannkakor. Gjorde satsen x4, tänkte att det kan vara bra att ha lite pannkakor redo. Men de vill inte hålla ihop. Har provat alla stekpannor jag har; små, stora, teflon och gjutjärn, men smeten bara fastnar. Nu kör jag dem i våffeljärnet och det funkar bra! Lade till lite bakpulver i smeten och man får passa så man inte häller i för stor slev, för då blir det översvämning fick jag nyss erfara….
Detta är de godste LCHF-pannkakorna jag har gjort. Tack snälla Åse för ett toppenrecept!
Fantastiskt goda ! Med vispad grädde och hallon till så smakade dom ju nästan precis som vanliga pannkakor. Detta gick hem hos hela familjen och då är både min man och min son pannkaksmonster! 🙂 Tipsade om dom i min blogg !
Tack för bästa lchf pannkakorna & för en as bra blogg !
/ Frida
Då gör du tyvärr inte som jag, kanske använder ett annat mandelmjöl? Mina blir toppenbra!
Det blev verkligen jättegott! Detta receptet sparar jag! 🙂
Både 1-åringen och 5-åringen tyckte att det smakade kanon!
Tackar!
Supergoda pannkakor! Dock fastnade mina i stekpannan och smulades därmed sönder, vad gjorde jag för fel..?
Ingen aning tyvärr!
Tack för ett jättebra recept!
Jag lade till ett par teskedar kakao och lite kanel, och det blev väldigt gott. Kan nog passa lite extra bra runt jul!
(Ombloggade 13/4-13)
Wow!! Dessa blev kanongoda! Ska prova 1/2 mängden nästa gång då jag oftast äter ensam. Åt mina pannkakor tillsammans med mosade hallon med lite grädde i. Festmåltid som gick supersnabbt 🙂
Jag gillade pannkankorna starkt och dottern ÄLSKADE dom. Tack för din helt underbara blogg och alla härliga recept. Allt jag ser är av intresse att testa och det vi testat hitills har varit väldigt gott. Imorogn testas nog köttfärslimpan 🙂
Vill bara tacka för din blogg och dina härliga recept. Kör LCHF sedan ett tag tillbaka och blir jättepeppad av att läsa bloggen. Provade Kesobrödet för första gången i går och det blev ju supergott. Åt en skiva till frukost idag tillsammans med te med kokosfett i och lite osötad yoghurt med blåbär och var proppmätt fram till eftermiddagen. Dottern som var hemma på besök blev oxå förtjust i brödet och förvånades av hur fort det gick att göra.
Tack
//Annika
Å! Det låter enkelt och smidigt, me like!
Åse, vad tycker du om Lindahls kvarg? Sprang på den idag på Hemköp – billig var min första tanke som är ensam mamma 🙂 Har köpt den oxå, ska prova i morgon till frukost!
men den är väl riktigt lågfet eller finns den i 10%. 1% använder jag själv pga proteinet men lidls är väl på 0,1%
Jg tycker inte om smaken på lidls men det är ju smaksak. kraaam
Ja precis, den är riktigt lågfet 0,3 % (jag brukar ju äta Kesellas 10%)
Protein 12 gram
Tack för att du tar dig tid att svara fresten! Finis <3
Hur står sig detta recept jämfört med det du hade i Mat o Hälsa (smaskens) vad gäller kolhydrater?
Det är ju mandel, ägg och grädde i dem båda men bara hälften så mycket mandelmjöl i detta så det är nog lite mindre i detta. Lägg in båda recepten i tex minmat.net eller liknande så ser du enkelt.
Hej
Kan man använda mått annat än fiberhusk? Gillar inte smaken eller knastret som det ger ?! 🙁
// Ninni
Jag vet inte hur pass stor skillnad det ger i smak, men jag brukar alltid använda vanliga psylliumfröskal istället och tycker inte att det knastrar.
Man kan använda samma mått, men kanske vara lite generösare med fröskalen.
Då ska jag prova dom på mina barn, för dom gillar fortfarande inte nåt av alternativen….