Ingredienser
- 100 g smör
- 3 msk sötning (tex Nick’s Use like sugar)
- 1 ägg + 1 gula
- 3 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosmjöl (aman prana har jag)
- 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Mixa alla ingredienser i en matberedare med knivar. Låt degen vila i kylen 1 timme eller i frysen 30 minuter.
- Rulla en bit deg och tryck ut i metallform.
- Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter.
- Ta ur formarna och sätt på galler. För att mandelmusslorna ska bli knapriga, låt dem stå på eftervärme eller på 45 gr i ca 1 timme.
- Ett tips är även att sedan låta dem stå i rumstemperatur för att bli knapriga, fungerar över natten!
Näringsinnehåll
- Portioner: 12