Underbart knapriga goda mandelmusslor! Glutenfria och utan vitt socker!
God morgon!
Uppe med tuppen i dag igen, så skönt att lägga sig tidigt och komma upp i tid!
jag ska strax fixa till mig, fotoplåtning med Lisa idag igen! Kul! I dag fotar vi miljöbilder på bästa Nelly’s Food ETC här i Helsingborg! De är gulliga och lånar ut rum till oss 🙂
I går ville kidsen ha mandelmusslor till efterrätt så jag och Juni ställde oss och bakade!
Äter ni dem också på julafton?
Jag brukar göra sockerfria och glutenfria så klart och här är mitt bästa recept!
De blir knapriga och smakar som vanligt! Tycker i allafall jag som är både socker- och mjölavsockrad haha!
Jag har mitt recept på hallongrottor / syltkakor som grund men mandelmjöl tenderar till att bli lite mjukt så jag adderar till både kokosmjöl och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium). Receptet går alldeles perfekt att även använda som recept för småkakor!
Jag gillar Nick’s Use like Sugar – det smakar inte beskt eller för kallt som rent björksocker gör. Vad du väljer för sötning är upp till dig.
Vispgrädden sötade jag med lite hallon funlight, ytterst lite och det blev så gott!
Du kan självklart slopa det om du inte nyttjar aspartam ibland.
Mandelmusslor LCHF
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 msk sötning (tex Nick’s Use like sugar)
- 1 ägg + 1 gula
- 3 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosmjöl (aman prana har jag)
- 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Mixa alla ingredienser i en matberedare med knivar. Låt degen vila i kylen 1 timme eller i frysen 30 minuter.
- Rulla en bit deg och tryck ut i metallform.
- Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter.
- Ta ur formarna och sätt på galler. För att mandelmusslorna ska bli knapriga, låt dem stå på eftervärme eller på 45 gr i ca 1 timme.
- Ett tips är även att sedan låta dem stå i rumstemperatur för att bli knapriga, fungerar över natten!
Näringsinnehåll
- Portioner: 12
11 kommentarer
Jag lider ej av Gluten. Vill ersätta Lindroos psyllium med mjöl. Du har inte prövat det? om det går bra?
Jag tänkte baka mandel musslor till jul kan man frysa dom eller förvara som på annat sätt.Eller är det bäst att göra dom dagen före julafton ?
Åh dessa är ju så goda, jag brukar göra dubbel sats för att frysa in å ta fram vid tillfälle👍🏼☕️ Ha en underbar lördag🍷🍕
Kan man utesluta kokosmjöl, tycker ofta det ger en bismak
Du kommer inte känna det i detta receptet.
Åh dessa vill jag prova! Fungerar de att frysas?
Malin
DEt tror jag inte blir så jättebra, eller kanske men då kan du behöva låta dem torka lite i ugnen innan de används.
Hej!
Jag brukar använda björksocker som sötning vid bakningmen undrar om mängden är densamma då i detta receptet?
Älskar mandelmusslor😋
Lena
Det brukar vara samma som sötströ men jag råder att smaka av =) Lycka till, hoppas du gillar dem! Som sagt glöm inte att låta dem torka ordentligt så de blir lika knapriga som vanliga vetemjölsmusslor =)
Hej!
Ohhh, vi äter också det på julafton, med smultron från sommaren 😊
Ska man ta ur mandelmusslorna ur formarna om de ska stå i rumstemperatur över natten?
Vänligen Catharina
Yes! Sorry ska uppdatera det! :))