Ingredienser
Dressingen
- 0,5 dl mandelsmör
- 1 msk deodoriserat kokosfett eller olivolja
- 1 msk dijon
- 1 msk grov gammeldags senap
- 0,5-1 msk honung
- 4 msk vatten
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
Salladen
- 2 kycklingfiléer
- 1 äggvita
- 100 gram mandlar
- salt, peppar
- smör eller kokosolja att steka i
- Blandad sallad
- 1 avokado
- 6 jordgubbar
- 0,5 mogen mango
- 4–6 körsbärstomater
- olivolja, vit balsamvinäger
Instruktioner
- Börja med paneringen, lägg mandlarna i en matberedare och mixa till grovkornigt mjöl.
- Gör sedan dressingen, lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop allt.
- Putsa kycklingen, torka av och salta och peppra.
- Vispa upp äggvitan i flat skål och doppa kycklingen först i äggvita sedan i mandelsmulorna. Klappa in mandelsmulorna så att kycklingfiléerna är så täcka som möjligt.
- Stek hastigt i smör eller kokosolja på lite högre värme så att kycklingen får färg, sänk sedan värmen till 25% och stek i 7 minuter på varje sida.
- Under tiden, förbered salladen. Ringla lite olivolja och balsamvinäger över grönsalladen. Krydda lite med antingen salt och peppar eller med en grönsakskrydda. Halvera jordgubbarna, körsbärstomaterna. Skär avokadon och mangon i kuber. Fördela över grönsalladen.
- När kycklingen är klar, låt ligga ett tag med lock över stekpannan eller i aluminiumfolie. Skär sedan upp och fördela ovanpå grönsakerna/frukten. Avsluta med att ringla dressing över.
Notering
- Dressingen räcker till fler än 2 portioner.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 15
Näringsinnehåll
- Portioner: 2