Jamen ni hör ju!
Mandelkyckling…
Honey mustard dressing…
M U M M A !
Enda detaljen som hade gjort denna rätten fullständig hade varit ett glas Cava och en ljummen sommarkväll! ♥
Vi börjar med dressingen! Senap, honung, mandelsmör, kokosfett. Slurp. Fyra favoritingredienser i en och samma bytta! Nyttiga fetter och bra antioxidanter.
Jag älskar honey mustard dressing / sås! Här är ett annat recept som jag kan rekommendera om ni gillar detta: Chicken Cordon Bleu med honey mustard sauce
Sneglar lite på min fina DAY kruka och hortensian som ännu mer påminner mig om S O M M A R.
Finmalda ekologiska mandlar.
Ser ni plåstret? Få aldrig för er att diska en mixerbehållare med kniven i. Aj.
Här mina vänner…har ni en tallrik solsken. Ren och skär solsken!
Mina nya fina servis från favvo RBA passar ypperligt, eller hur!? =)
Nu är ni allt nyfikna på receptet va!? Det kommer här!
Skriv ut
Mandelkyckling med honey mustard-dressing
- Totaltid: 25
Ingredienser
Dressingen
- 0,5 dl mandelsmör
- 1 msk deodoriserat kokosfett eller olivolja
- 1 msk dijon
- 1 msk grov gammeldags senap
- 0,5-1 msk honung
- 4 msk vatten
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
Salladen
- 2 kycklingfiléer
- 1 äggvita
- 100 gram mandlar
- salt, peppar
- smör eller kokosolja att steka i
- Blandad sallad
- 1 avokado
- 6 jordgubbar
- 0,5 mogen mango
- 4–6 körsbärstomater
- olivolja, vit balsamvinäger
Instruktioner
- Börja med paneringen, lägg mandlarna i en matberedare och mixa till grovkornigt mjöl.
- Gör sedan dressingen, lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop allt.
- Putsa kycklingen, torka av och salta och peppra.
- Vispa upp äggvitan i flat skål och doppa kycklingen först i äggvita sedan i mandelsmulorna. Klappa in mandelsmulorna så att kycklingfiléerna är så täcka som möjligt.
- Stek hastigt i smör eller kokosolja på lite högre värme så att kycklingen får färg, sänk sedan värmen till 25% och stek i 7 minuter på varje sida.
- Under tiden, förbered salladen. Ringla lite olivolja och balsamvinäger över grönsalladen. Krydda lite med antingen salt och peppar eller med en grönsakskrydda. Halvera jordgubbarna, körsbärstomaterna. Skär avokadon och mangon i kuber. Fördela över grönsalladen.
- När kycklingen är klar, låt ligga ett tag med lock över stekpannan eller i aluminiumfolie. Skär sedan upp och fördela ovanpå grönsakerna/frukten. Avsluta med att ringla dressing över.
Notering
- Dressingen räcker till fler än 2 portioner.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 15
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
16 kommentarer
Ännu ett super-duper-Åse-recept! Gud va gott!! Och vi saknade bara den ljumna sommarkvällen…. Cava passade väääldigt bra till detta! Hi! Hi!
Dressingen blev marinad istället 😉 Mandelsmör, kokosfett, honung, vatten, en skvätt kaffegrädde, salt, vitlöksklyfta (inga mått, gick mer på känslan) – in i mikron för att den skulle få flytande karaktär. Låt kycklingen marinera i ca 30 min och in i ugnen. Mums!
Härligt! jag tänkte låta den ligga med kycklingen i ugn nästa gång! =)
Vad menar du med att man ska sänka värmen till 25 % under punkt nr 5?
25% av maxtemperaturen. Dvs 2-3 om max är 10
Tack, då förstår jag 🙂
Förresten, måste bara berömma din indiska kycklinggryta Jaipur! Lagade den i söndags och måste säga att det var nog den godaste kycklinggryta jag någonsin ätit! Helt i min smak och även min 5-åring tyckte den var galet god! Å andra sidan har du bara goda recept 🙂 Vi verkar ha samma smak.
Vad roligt att höra! =)) Tack för att du berättar!
75 procent av maten jag lagar är enligt dina recept. Så sluta aldrig med den här bloggen 🙂
Jag har även köpt den grekiska kryddblandningen Heureka från Herbaria. Har du något smarrig recept att använda den kryddan i? T ex kyckling eller köttfärs?
Haha, lustigt du nämner det!! Tittade på den i morse och bestämde mig för att använda den i kvällens mat, du får avvakta och se helt enkelt =))
Men gud så gott det låter! Det här ska jag nog överraska min man med till helgen! Tack! 🙂
Ser helt fantastisk ut!
Jag undrar egentligen en helt annan sak, i vissa recept är det kokosnötsmjöl o i andra bara kokosmjöl, vad är det för skillnad o vad blir det isåfall för skillnad i matlagningen?
Är väldigt ny i detta med matlagning o försöker lära mig så mycket som möjligt och Du ger mig så mycket inspiration!! tack för att du delar med dig!
Det är samma sak! =) jag ska ändra så det alltid står samma =)
Skulle det inte vara honung i dressingen också? 🙂
Du har missat honungen i receptet, hur mycket ska det vara?
Uppdaterat!
Vad bra med en funktion för att spara eller skriva ut recepten.
Detta blir fredagsmaten i veckan!