Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mandelkaka med saffran (glutenfri, mejerifri)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

1,5 msk amaretto
1/2  gram saffran eller 1 krm
6 stora ägg
2,5 dl socker tex Nick’s Use like sugar
Skalet från 1 apelsin + 1 saften från 1/2
300 g mandelmjöl
florsocker eller finmalet sötströ att pudra över


Instruktioner

Sätt ugnen på175 gr.
Låt saffran marineras i cointreau.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
Tillsätt apelsinskal, saft och saffran och vispa ihop. Häll ner mandelmjölet och vispa ihop.
Häll smeten i smord ugnsform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Lägg eventuellt ett bakplåtspapper när kakan har fin färg, så den inte bränns.
Känn med en sticka i mitten av kakan så den verkligen är klar.
Låt svalna och pudra över florsocker/pulvriserat sötströ och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.