12,2K
Innan gräddning
Mina pålägg: Jarlsbergsost, sockerfri marmelad, kalkon, smörgåsgurka
Skriv ut
Detta brödet är egentligen en nerbantad mejerifri version av mitt kesobröd.
Jag gör detta ibland när jag vill ha ett snabbt bröd.
Ett gott lågkolhydratbröd som jag hoppas du gillar!
Innan gräddning
Mina pålägg: Jarlsbergsost, sockerfri marmelad, kalkon, smörgåsgurka
Skriv ut
Mandelbröd glutenfritt, mejerifritt, lågkolhydrat
Ingredienser
- 2 eko ägg
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1 rågad tsk bakpulver
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 3/4 msk pofiber
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r varmluft (motsvarar 200 gr. vanlig ugn)
- Vispa äggen pösiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
- Låt smeten stå i ca 5 minuter.
- Klicka ut smeten på bakplåtspapper, platta till lite med baksidan på en matsked doppad i vatten.
- Strö vallmofrön (eller ost ovanpå om du äter mejeri)
- Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
- Dela brödet i två delar antingen på längden eller tvären.
Notering
- Per bröd: 218 kcal, 13.5 g protein, 5 g kolh, 11.8 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
30 kommentarer
Jättegoda, dem kommer bli en favorit.
Nu undrar jag hur dem flevaras böst.
I rumstemp eller i kylen. Samt om dm går att frysa in?
God fortsättning. 🙂
Hej!
De går att frysa 🙂 goda att rosta sedan!
Herregud så godt bröd! Smakar som scones
Kul att det smakade! =)
Hej Åse!
Kan det vara så att det ska vara 1,5 dl mandelmjöl istf 1/2 dl? Provade baka brödet idag (jättegott!) men med 1/2 dl var degen alldeles för rinnig, så jag la till 1 dl och då blev konsistensen som hos dig på bilden 🙂
Tack för alla goda recept! 🙂
Hej! Nej det är 1/2 dl 🙂 Jag gjorde brödet senast i morse!
Vispar du äggen pösiga i 5 minuter innan? Jag ansvänder Icas Mandelmjöl om det är till någon hjälp.
Oj vad skummt. Ja, vispade för kung o fosterland. Har Risentas mandelmjöl. Ska testa igen. Det var liksom bara äggfluff som rann ut på plåten 😀 Men bra å veta att det ska funka med 1/2dl, tack försnabbt svar! 🙂
Märkligt! Du glömde inte fiberhusk och pofiber?
nej det glömde jag inte. men jag testar igen 🙂
Kan säkert bero på mandelmjölet, jag är ingen fan av Risentas ? Men funkade det med mer Mandelmjöl så är det toppen! :))
Smarriigt! Vet du om det finns något jag som mandel/nötallergiker rakt av kan byta mandel mjöl mot?
Nej dessvärre är detta ju ett bröd med mandel som grund, det finns andra recept här (tex kesobrödet) som du kan tillaga istället, bara kika i min brödkategori: https://56kilo.se/kategori/recept/brod/
Det ser verkligen jättegott ut! Går det att ersätta pofiber med något annat tro du?
Du kan utesluta bara.
Hej!
Är Jarlsbergsost mejerifri?
VH Annika Dahlqvist
Hej!
Nej men brödet är 😉 Vad man lägger på brödet är ju så klart upp till var och en.
De som äter mejerifritt och gör receptet väljer ju ett annat val än mitt som inte äter mejerifritt utan mejeribegränsat.
?för andra försöket!
Åh vilken tur! Haha -förlåt ??
Hej! Tack för en härlig och inspirerande blogg.
Vet du om jag kan byta ut mandelmjölet mot något annat? Glutenfri mjölmix eller majsmjöl kanske? Min man tål varken gluten eller mandel/nötter.
Hälsningar Maria
Min smet blev jättelös, liknar mer oopsies fast jag följde receptet?,
Det låter mycket märkligt!
Vispade du äggen pösigt först?
Vilka märken på mandelmjöl?
Lindroos Fiberhusk och Sempers pofiber?
Pofiber – semper, mandelmjöl – low carn shop
Felet är nog äggen, inte pösigt?, gör ett nytt försök och återkommer?
Åh Christina!!! MITT FEL!!! Hade ju glömt skriva fiberhusk! Ber tusen ggr om ursäkt!!
Ingen fara!
Jag provar igen
??
Tänker baka dina kesobröd i kväll, men det här ser också gott ut när man har bråttom. Jag skulle kunna tänka mig att det blir gott med lite riven ost i smeten och inte bara ovanpå.
Noterar att du ofta har ättiksgurka på smörgås eller till mat. Unnar du dig det lilla sockret eller har du (som genom ett mirakel) hittat en sockerfri sort?
Jag unnar mig det 🙂
Hej Åse !
Vilka bra recept du levererar. Man blir så inspirerad av allt du hittar på.
Mvh Yvonne
Låter toppen! Är näringsinnehållet för hela eller halva satsen? Tack! 🙂
För hela dvs för 1 portion