Mandelbröd glutenfritt, mejerifritt, lågkolhydrat

av Åse

Detta brödet är egentligen en nerbantad mejerifri version av mitt kesobröd.
Jag gör detta ibland när jag vill ha ett snabbt bröd.
Ett gott lågkolhydratbröd som jag hoppas du gillar!
012A5565


Innan gräddning
012A3130
012A3135

Mina pålägg: Jarlsbergsost, sockerfri marmelad, kalkon, smörgåsgurka
012A3138
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mandelbröd glutenfritt, mejerifritt, lågkolhydrat


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 eko ägg
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 3/4 msk pofiber
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r varmluft (motsvarar 200 gr. vanlig ugn)
  2. Vispa äggen pösiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
  3. Låt smeten stå i ca 5 minuter.
  4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, platta till lite med baksidan på en matsked doppad i vatten.
  5. Strö vallmofrön (eller ost ovanpå om du äter mejeri)
  6. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  7. Dela brödet i två delar antingen på längden eller tvären.

Notering

  • Per bröd: 218 kcal, 13.5 g protein, 5 g kolh, 11.8 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1

30 kommentarer

Anna-Lena 28 december, 2018 - 14:12

Jättegoda, dem kommer bli en favorit.
Nu undrar jag hur dem flevaras böst.
I rumstemp eller i kylen. Samt om dm går att frysa in?
God fortsättning. 🙂

Svara
Åse 28 december, 2018 - 16:39

Hej!

De går att frysa 🙂 goda att rosta sedan!

Svara
Sara 12 augusti, 2017 - 17:34

Herregud så godt bröd! Smakar som scones

Svara
Åse 13 augusti, 2017 - 12:14

Kul att det smakade! =)

Svara
Linda 13 augusti, 2016 - 19:21

Hej Åse!
Kan det vara så att det ska vara 1,5 dl mandelmjöl istf 1/2 dl? Provade baka brödet idag (jättegott!) men med 1/2 dl var degen alldeles för rinnig, så jag la till 1 dl och då blev konsistensen som hos dig på bilden 🙂
Tack för alla goda recept! 🙂

Svara
Åse 13 augusti, 2016 - 19:45

Hej! Nej det är 1/2 dl 🙂 Jag gjorde brödet senast i morse!
Vispar du äggen pösiga i 5 minuter innan? Jag ansvänder Icas Mandelmjöl om det är till någon hjälp.

Svara
Linda 13 augusti, 2016 - 21:08

Oj vad skummt. Ja, vispade för kung o fosterland. Har Risentas mandelmjöl. Ska testa igen. Det var liksom bara äggfluff som rann ut på plåten 😀 Men bra å veta att det ska funka med 1/2dl, tack försnabbt svar! 🙂

Svara
Åse 13 augusti, 2016 - 21:13

Märkligt! Du glömde inte fiberhusk och pofiber?

Svara
Linda 13 augusti, 2016 - 21:24

nej det glömde jag inte. men jag testar igen 🙂

Åse 13 augusti, 2016 - 21:31

Kan säkert bero på mandelmjölet, jag är ingen fan av Risentas ? Men funkade det med mer Mandelmjöl så är det toppen! :))

Eva Svärd mrs excalibur 23 maj, 2016 - 12:10

Smarriigt! Vet du om det finns något jag som mandel/nötallergiker rakt av kan byta mandel mjöl mot?

Svara
Åse 23 maj, 2016 - 12:13

Nej dessvärre är detta ju ett bröd med mandel som grund, det finns andra recept här (tex kesobrödet) som du kan tillaga istället, bara kika i min brödkategori: https://56kilo.se/kategori/recept/brod/

Svara
Sandra 17 april, 2016 - 11:17

Det ser verkligen jättegott ut! Går det att ersätta pofiber med något annat tro du?

Svara
Åse 17 april, 2016 - 15:29

Du kan utesluta bara.

Svara
Annika Dahlqvist 12 april, 2016 - 21:36

Hej!
Är Jarlsbergsost mejerifri?
VH Annika Dahlqvist

Svara
Åse 12 april, 2016 - 21:37

Hej!
Nej men brödet är 😉 Vad man lägger på brödet är ju så klart upp till var och en.
De som äter mejerifritt och gör receptet väljer ju ett annat val än mitt som inte äter mejerifritt utan mejeribegränsat.

Svara
Christina Ekstrand 12 april, 2016 - 18:39

?för andra försöket!

Svara
Åse 12 april, 2016 - 18:40

Åh vilken tur! Haha -förlåt ??

Svara
Maria 12 april, 2016 - 17:52

Hej! Tack för en härlig och inspirerande blogg.
Vet du om jag kan byta ut mandelmjölet mot något annat? Glutenfri mjölmix eller majsmjöl kanske? Min man tål varken gluten eller mandel/nötter.
Hälsningar Maria

Svara
Christina Ekstrand 12 april, 2016 - 17:05

Min smet blev jättelös, liknar mer oopsies fast jag följde receptet?,

Svara
Åse 12 april, 2016 - 17:07

Det låter mycket märkligt!
Vispade du äggen pösigt först?
Vilka märken på mandelmjöl?
Lindroos Fiberhusk och Sempers pofiber?

Svara
Christina Ekstrand 12 april, 2016 - 17:17

Pofiber – semper, mandelmjöl – low carn shop
Felet är nog äggen, inte pösigt?, gör ett nytt försök och återkommer?

Svara
Åse 12 april, 2016 - 17:18

Åh Christina!!! MITT FEL!!! Hade ju glömt skriva fiberhusk! Ber tusen ggr om ursäkt!!

Svara
Christina Ekstrand 12 april, 2016 - 17:34

Ingen fara!
Jag provar igen
??

Charlotte Ejsing 12 april, 2016 - 15:36

Tänker baka dina kesobröd i kväll, men det här ser också gott ut när man har bråttom. Jag skulle kunna tänka mig att det blir gott med lite riven ost i smeten och inte bara ovanpå.
Noterar att du ofta har ättiksgurka på smörgås eller till mat. Unnar du dig det lilla sockret eller har du (som genom ett mirakel) hittat en sockerfri sort?

Svara
Åse 12 april, 2016 - 15:37

Jag unnar mig det 🙂

Svara
yvonne 12 april, 2016 - 15:09

Hej Åse !
Vilka bra recept du levererar. Man blir så inspirerad av allt du hittar på.
Mvh Yvonne

Svara
Julia 12 april, 2016 - 14:57

Låter toppen! Är näringsinnehållet för hela eller halva satsen? Tack! 🙂

Svara
Åse 12 april, 2016 - 15:21

För hela dvs för 1 portion

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.