Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämiga Majsknyten (Mexikansk Elote) till grillen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

Ca 350 g majskorn (tips: Magnihills ekologiska)
3 msk majonnäs
2 msk färskost
1/2 tsk chilipulver gärna chili ancho (Santa Maria)
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
juice från 1/2 lime
färsk koriander
lite salt
50 gram fetaost eller motsvarande parmesan
Aluminiumfolie


Instruktioner

Låt majskornen rinna av.
Blanda ihop alla ingredienser utom fetaosten och smaka av med salt och eventuellt lite mer kryddning.
Lägg majsröran i ett knyte och strö fetan över. Lägg klyftor från 1/2 lime ovanpå.
Lägg på grillen och låt gå på medelvärme ca 10 minuter.
Strö finhackad koriander över vid servering (skippa om det inte gillas)