Krämiga Majsknyten (Mexikansk Elote) till grillen

av Åse

Majsknyten är såååå gott!
En variant på mexikanska Elote fast istället för majskolvar så är det majskorn. Barnen älskar detta!
I en Elote ska man ha Cotija ost som är en vit ost likt feta fast inte lika salt. Jag tycker att det blir bra att kombinera färskost med feta! En variant är att ha parmesan istället för feta det är också supergott!

Jag visade dessa i ett annat inlägg men ni är några som letat efter det! Så det får helt enkelt ett eget inlägg.

Majskorn (gärna färska) som blandas med färskost, majonnäs, lime, vitlök, salt, chilipulver och cayennepeppar!

Knytena viks ihop och så gör jag två handtag så blir det enkelt att lyfta på och av grillen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämiga Majsknyten (Mexikansk Elote) till grillen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

Ca 350 g majskorn (tips: Magnihills ekologiska)
3 msk majonnäs
2 msk färskost
1/2 tsk chilipulver gärna chili ancho (Santa Maria)
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
juice från 1/2 lime
färsk koriander
lite salt
50 gram fetaost eller motsvarande parmesan
Aluminiumfolie


Instruktioner

Låt majskornen rinna av.
Blanda ihop alla ingredienser utom fetaosten och smaka av med salt och eventuellt lite mer kryddning.
Lägg majsröran i ett knyte och strö fetan över. Lägg klyftor från 1/2 lime ovanpå.
Lägg på grillen och låt gå på medelvärme ca 10 minuter.
Strö finhackad koriander över vid servering (skippa om det inte gillas)

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

11 kommentarer

Caroline 13 juni, 2021 - 12:59

Kan tipsa om att använda fryst majs istället för på burk, dom blir mycket ”fluffigare” och därmed godare, i mitt tycke 😉

Svara
Åse 13 juni, 2021 - 13:00

Jag gillar fryst majs, men inte mina barn 😅 Men håller med, absolut godast!

Svara
Mitta 10 juni, 2021 - 22:25

Åh äntligen!! Vill göra denna nuuu 😂😘❤️

Kram

Svara
Åse 11 juni, 2021 - 11:00

Jaaaa! Uppdaterat med lite nya bilder och mått!

Svara
grändeby camilla 10 juni, 2021 - 20:56

Så gott det låter 😋

Svara
Åse 11 juni, 2021 - 18:23

Ja! Supergott! 😜

Svara
ÅsaS 10 juni, 2021 - 19:31

Majs är ju så gott! Minns när jag kom hem från skolan, mellanstadiet nångång, och ville ha nån typ av mellis. Plockade fram en majsburk från skafferiet och slevade i mig. Det blev ett stående mellis under ett par år. Kanske inte riktigt optimalt, men gott var det! Och ville jag lyxa till det lite, värmde jag på majsen i micron med en klick Bregott. Mmm.. 😋😂 Så det här låter som en ny blivande favorit. 😂

Svara
Åse 11 juni, 2021 - 18:26

Hahaha! Ja men det ÄR ju gott och innehåller ju en hel del socker så är man gottegris så 😜😅 KRAMIS

Svara
ÅsaS 11 juni, 2021 - 20:53

Ja, är man född gottegris så är man! 😆 Äta gott bör man, och äter gör man.. Men balansen finns där.. 😉

Svara
Frida 10 juni, 2021 - 17:17

Gösta Petter så gott!!

Svara
lenah 10 juni, 2021 - 12:41

Oj vad mumsigt det låter!!! 😋

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.