Majsknyten är såååå gott!
En variant på mexikanska Elote fast istället för majskolvar så är det majskorn. Barnen älskar detta!
I en Elote ska man ha Cotija ost som är en vit ost likt feta fast inte lika salt. Jag tycker att det blir bra att kombinera färskost med feta! En variant är att ha parmesan istället för feta det är också supergott!
Jag visade dessa i ett annat inlägg men ni är några som letat efter det! Så det får helt enkelt ett eget inlägg.
Majskorn (gärna färska) som blandas med färskost, majonnäs, lime, vitlök, salt, chilipulver och cayennepeppar!
Knytena viks ihop och så gör jag två handtag så blir det enkelt att lyfta på och av grillen!
Skriv utKrämiga Majsknyten (Mexikansk Elote) till grillen
- Portioner: 4-6
Ingredienser
Ca 350 g majskorn (tips: Magnihills ekologiska)
3 msk majonnäs
2 msk färskost
1/2 tsk chilipulver gärna chili ancho (Santa Maria)
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
juice från 1/2 lime
färsk koriander
lite salt
50 gram fetaost eller motsvarande parmesan
Aluminiumfolie
Instruktioner
Låt majskornen rinna av.
Blanda ihop alla ingredienser utom fetaosten och smaka av med salt och eventuellt lite mer kryddning.
Lägg majsröran i ett knyte och strö fetan över. Lägg klyftor från 1/2 lime ovanpå.
Lägg på grillen och låt gå på medelvärme ca 10 minuter.
Strö finhackad koriander över vid servering (skippa om det inte gillas)
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
11 kommentarer
Kan tipsa om att använda fryst majs istället för på burk, dom blir mycket ”fluffigare” och därmed godare, i mitt tycke 😉
Jag gillar fryst majs, men inte mina barn 😅 Men håller med, absolut godast!
Åh äntligen!! Vill göra denna nuuu 😂😘❤️
Kram
Jaaaa! Uppdaterat med lite nya bilder och mått!
Så gott det låter 😋
Ja! Supergott! 😜
Majs är ju så gott! Minns när jag kom hem från skolan, mellanstadiet nångång, och ville ha nån typ av mellis. Plockade fram en majsburk från skafferiet och slevade i mig. Det blev ett stående mellis under ett par år. Kanske inte riktigt optimalt, men gott var det! Och ville jag lyxa till det lite, värmde jag på majsen i micron med en klick Bregott. Mmm.. 😋😂 Så det här låter som en ny blivande favorit. 😂
Hahaha! Ja men det ÄR ju gott och innehåller ju en hel del socker så är man gottegris så 😜😅 KRAMIS
Ja, är man född gottegris så är man! 😆 Äta gott bör man, och äter gör man.. Men balansen finns där.. 😉
Gösta Petter så gott!!
Oj vad mumsigt det låter!!! 😋