Ingredienser
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 g saffran
1/2 röd finhackad chili, urkärnad
400 g körsbärstomater (konserv)
4 st soltorkade tomater, finhackade
2 dl grädde
1/2–1 dl vitt vin
1 tsk honung
1 tsk torkad oregano
salt och peppar
3 stycken laxfilé, portionsbitar
2 dl skalade räkor
Valfri sort pasta och parmesan
1 knippe bladpersilja
Instruktioner
Finhacka vitlöken och fräs i oljan. Tillsätt saffran och chili. Fräs lite. Rör ner tomaterna, soltorkade tomaterna, grädden och vinet. Smaka av med honung, oregano, salt och peppar. Låt allt småputtra några minuter.
Skär laxfiléerna i bitar om 3 cm, lägg i dem i såsen i någon minut. Stäng av. Rör ner räkorna.
Blanda med pasta. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över persilja och parmesanost.