Hej på er!
Nu är det nästan EXAKT 1 månad sedan jag, syrran och våra makar mumsade på det här!
Vi körde en ”Slut på julen” middag eller ”lillynyår” den 29/12 och hur gott blev inte det här?
Samone och Martin stod för dryck och dessert – mumiga bidrag!
Jag stod för förrätt (recept) och huvudrätt vilket blev hummerpasta.
Hummern kom från Ishavet – muuuuums!
Pillepill en stund och sedan var humrarna delade och skalet skulle jag koka fond på!
Vintips! HÄR
Skriv utLyxig Hummerpasta
- Portioner: 4
Ingredienser
2 humrar, förkokta
400 g linguine
1 citron, zesten
salt och nymalen svartpeppar
olivolja att steka i
2 dl riven parmesan
Hummerfond / Sås:
3 schalottenlökar, finhackade
1/2 fänkål, tärnad
1 st selleristjälk, tärnad
1 morot, tärnad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl olivolja
3 msk tomatpuré
3 dl torrt vitt vin
1 burk hela tomater marzano (400 g) – MUTTI
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
ruccola
Instruktioner
Lägg upp undersidan av hummern, där magen är, skiva dem vertikalt i två. Klorna öppnar du med en nötknäppare. Var försiktig med klorna så köttet kommer ut helt. Plocka ur köttet ut svans, klor och leder och lägg åt sidan. Dela svansen i bitar.
Lägg hummerköttet i en skål.
Plocka bort huvud, magsäck, inälvor och tarm – allt utom skal, spröt och ögon.
Skölj skalen rena. Dela de största skaldelarna.
Fräs skalen i olivolja tills det doftar mycket hummer. Fräs schalottenlök, selleri och fänkål i olivolja i en stor vid gryta tills löken mjuknat och börjat bli genomskinlig, 4–5 minuter. Tillsätt vitlök, färsk och torkad chili och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt tomatpuré och fräs tills den mörknatnågot, ytterligare 4–5 minuter. Lägg i de sparade hummerskalen
och slå över vinet. Låt reducera ned på medelhög värme tills nästan allt vin kokat bort.
Rör ned de konserverade tomaterna. Krossa de hela tomaterna med en gaffel. Häll över vattnet och rör runt ordentligt. Smaka av med salt.
Låt sjuda långsamt på lägsta värme utan lock tills såsen är tjock och reducerad, ungefär tre fjärdedelar ska koka bort.
Lyft ur skalen och släng.
Rör ner ner grädden i såsen under omrörning.
Koka pastan i välsaltat vatten. Lägg pastan i såsen när den är nästa klar (1 minut innan koktiden är över) Spara pastavattnet. Rör noggrant och späd med pastavatten allt eftersom.
Rör ned citronzest. Servera pastan på en bädd av ruccola, toppa med hummerköttet, lite god olivolja och lite svartpeppar +
Riv parmesan över.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
1 kommentar
Så fint ni har det 🤩 måste bara få fråga vart stolarna runt det långa bordet kommer nånstans ifrån? 😃