Ingredienser
2 st medelstora morötter
1 st liten fänkål
½ liten kålrot
3 st vitlöksklyftor
1 st stor gul lök
smör att steka i
2 dl torrt vitt vin
7 dl vispgrädde
2 dl vatten
3 msk konc. fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar
1–2 msk tomatpuré
Salt och cayennepeppar efter smak
1 nät färska blåmusslor
400 g torsk
300 g lax
½ purjolök
100 g räkor
4 dillkvistar
Instruktioner
Skär grönsakerna i mindre bitar, fräs dem sedan i stor kastrull på svag värme utan att det tar färg.
Tillsätt vin, vispgrädde, vatten, fond och kryddor.
Smaka av med salt och cayennepeppar. Låt grytan sjuda i 10 minuter. Skär sedan fisken i bitar, cirka 3 cm.
Skölj musslorna, borsta av dem ordentligt. Musslor som öppnat sig eller är trasiga slängs. Lägg ner musslor och fisken i grytan. Koka i 7 minuter. Stäng av plattan och rör ner räkorna och finklippt dill. Låt stå en liten stund innan servering.