Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lyxig fisksoppa med skaldjur


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

2 st medelstora morötter
1 st liten fänkål
½ liten kålrot
3 st vitlöksklyftor
1 st stor gul lök
smör att steka i
2 dl torrt vitt vin
7 dl vispgrädde
2 dl vatten
3 msk konc. fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar
12 msk tomatpuré
Salt och cayennepeppar efter smak
1 nät färska blåmusslor
400 g torsk
300 g lax
½ purjolök
100 g räkor
4 dillkvistar


Instruktioner

Skär grönsakerna i mindre bitar, fräs dem sedan i stor kastrull på svag värme utan att det tar färg.
Tillsätt vin, vispgrädde, vatten, fond och kryddor.
Smaka av med salt och cayennepeppar.  Låt grytan sjuda i 10 minuter. Skär sedan fisken i bitar, cirka 3 cm.
Skölj musslorna, borsta av dem ordentligt. Musslor som öppnat sig eller är trasiga slängs. Lägg ner musslor och fisken i grytan. Koka i 7 minuter. Stäng av plattan och rör ner räkorna och finklippt dill. Låt stå en liten stund innan servering.