Ingredienser
Bullar
- 4 ägg
- 5 msk honung eller sockerfri sötning
- 1 dl yoghurt 10%
- 4 msk kokosmjöl (aman prana)
- 1,75 dl mandelmjöl
- Drygt 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 2 tsk bakpulver
- 1 paket saffran
- 3 msk smör (45 g)
- 1 apelsin, skalet + saft
- mandelflarn
Mandelmassa
- 150 g skållade mandlar
- 1 3/4 msk vispgrädde
- 1 3/4 msk msk sötning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr. (180 gr varmluft)
- Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning.
- Smält smöret med saffran. Vispa ner yoghurt, smör, saffran och apelsinjuice + skal i äggsmeten.
- Rör ihop de torra ingredienserna och vispa ner. Låt stå i 10 minuter
- Mixa skållade manddlar till mjöl i en mixer, blanda ihop med grädde och sötning. Vill du ha lösare mandelmassa späd med mer grädde. Rulla 12 små kulor (ca 15 g)
- Portionera upp smeten i bakformarna och tryck ner kulorna, dra över lite smet så mandelmassan täcks. Pensla med uppvispat ägg och strö lite mandespån över.
- Grädda i ca 15-20 minuter tills bullarna fått fin färg.
Notering
- Per bulle: 201 kcal, 7.5 g protein, 4 g kolhydrater (0,2 g socker), 17 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 12