Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fylld Lövbiffsrulle med pepparsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

812 skivor lövbiff
salt, peppar, persillade
2 burkar Zeta Crème av soltorkade tomater
Ca 5 dl riven lagrad ost som västerbotten
Hackad bladspenat
Skal av 2 citroner
smör att steka i

Pepparsås:
2 st schalottenlökar
12 msk hela pepparkorn *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda (börja med mindre mängd)
smör att steka i
1 dl rött vin eller 3 msk konjak eller whisky
1 dl vatten
2.5 dl grädde
1 tsk dijon
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
lite kinesisk soja
(ev lite salt)


Instruktioner

Salta och peppra båda sidorna av lövbiffsskivorna.
Lägg dem omlott på två bakplåtspapper, krydda med perssilade, bred creme av soltorkade tomater över, strö riven ost över och sedan grovt hackad babyspenat. Riv citronskal över.
Rulla sedan ihop från kortsidan med hjälp av bakplåtspappret. Använd gärna ett steksnöre för att hålla ihop rullen.
Stek sedan i smör på medelvärme tills rullen fått fin färg.
Låt vila invirad i bakplåtspapper. Skär sedan upp i ca 2 cm tjocka skivor.

 

åSåsen: Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg. Rör ner alla ingredienser och smaka av något. Låt reducera (koka ner) till önskad konsistens.