Hej raringar!
Ljuvligt väder idag, barmark och sol och därtill klarblå himmel! Plötsligt känns våren inte alltför långt bort!
Nu ska ni få ett helgtips! Det här är ju sååååå gott!
Lövbiffsrulle fylld med soltorkade tomatcreme, lagrad ost, spenat och riven citron, och så min goda mustiga pepparsås.
Viktigt att man köper lövbiffsskivor som inte är håliga för då åker fyllningen ut.
Salta och peppra skivorna och lägg sedan på bakplåtspapper (glömde jag men det löste sig, men meckigare)
Lägg sedan skivor omlott. Ca 5-6 skivor för 2-3 personer. Jag gjorde ytterligare en rulle.
Sedan kryddade jag med persillade, smetade på crème av soltorkad tomat, lade på rikligt med västerbottenost och hackad bladspenat. Rev på lite citron sedan. Kan tänka mig att det även är gott att smeta på mascarpone.
Under tiden hade jag rotfrukter i ugnen och så gjorde jag såsen.
Rullen rullas ihop försiktigt från kortsidan. Se till så den rullas tight med hjälp av bakplåtspappret.
Med fördel så snöras rullen ihop med steksnöre så håller den ihop bra när man steker den.
Sedan skärs den upp med vass kniv! Plättlätt!
Jag gjorde min Goda Pepparsås med hade bara lite grädde i.
YUM YUM YUM!! Prova nu detta!
Här kommer receptet!
Skriv utFylld Lövbiffsrulle med pepparsås
- Portioner: 4
Ingredienser
8–12 skivor lövbiff
salt, peppar, persillade
2 burkar Zeta Crème av soltorkade tomater
Ca 5 dl riven lagrad ost som västerbotten
Hackad bladspenat
Skal av 2 citroner
smör att steka i
Pepparsås:
2 st schalottenlökar
1–2 msk hela pepparkorn *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda (börja med mindre mängd)
smör att steka i
1 dl rött vin eller 3 msk konjak eller whisky
1 dl vatten
2.5 dl grädde
1 tsk dijon
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
lite kinesisk soja
(ev lite salt)
Instruktioner
Salta och peppra båda sidorna av lövbiffsskivorna.
Lägg dem omlott på två bakplåtspapper, krydda med perssilade, bred creme av soltorkade tomater över, strö riven ost över och sedan grovt hackad babyspenat. Riv citronskal över.
Rulla sedan ihop från kortsidan med hjälp av bakplåtspappret. Använd gärna ett steksnöre för att hålla ihop rullen.
Stek sedan i smör på medelvärme tills rullen fått fin färg.
Låt vila invirad i bakplåtspapper. Skär sedan upp i ca 2 cm tjocka skivor.
åSåsen: Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg. Rör ner alla ingredienser och smaka av något. Låt reducera (koka ner) till önskad konsistens.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Tack kära Åse för att du alltid uppdaterar din blogg. Ibland vaknar man med noll inspo men en googling senare så har man ett recept, en livskommentar, något positivt eller bara en bild på en tallrik som gör en glad! Är så djupt imponerad av dig! Kram!
Åh vad du gjorde mig så in i hjärteroten GLAD!
Tack kära du för dina rader! De kommer jag bära med mig ♥️♥️♥️
Stor KRAM!