Ingredienser
- 1 kilo lövbiff
- 2 röda paprikor
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk kalvfond
- 1 msk tamarisoja
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 1 dl rött vin
- 2 msk kräm av soltorkade tomater
- 2 dl smetana (eller creme fraiche eller matlagningsyoghurt)
- 200 g naturell färskost
- 2 dl vatten + ev lite grädde
- salt, peppar
- basilika till servering
Instruktioner
- Finhacka lök, riv vitlök och tärna paprikan, stek mjuka smör.
- Finstrimpla lövbiffen och torka av den
- I annan stekpanna fräs lövbiffen i smör eller olja, lite i taget.
- Häll över lökfräs och lövbiff i gryta. Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i 15 minuter.
- Servera med valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8