Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig lövbiffsgryta med soltorkade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 1 kilo lövbiff
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk kräm av soltorkade tomater
  • 2 dl smetana (eller creme fraiche eller matlagningsyoghurt)
  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl vatten + ev lite grädde
  • salt, peppar
  • basilika till servering

Instruktioner

  1. Finhacka lök, riv vitlök och tärna paprikan, stek mjuka smör.
  2. Finstrimpla lövbiffen och torka av den
  3. I annan stekpanna fräs lövbiffen i smör eller olja, lite i taget.
  4. Häll över lökfräs och lövbiff i gryta. Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i 15 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8